Videó: Jean-Claude Van Damme majdnem kirúgta Cody Garbrandt fogát

Videó: Jean-Claude Van Damme majdnem kirúgta Cody Garbrandt fogát


Érdekes edzőtermi sztori látott napvilágot.

Gyermekkorom és felnőttkorom egyik legnagyobb hőse és példaképe, Jean-Claude Van Damme többször megjelent már UFC harcosok mellett (például a Diaz fivérek, és közvetve bár, de adott tanácsot Conor McGregornak is) és szinte mindegyik alkalommal rúgótechnikákat tanított nekik.

Ennek az az oka, hogy Van Damme 2. danos shotokan karatés, ez a harcművészeti stílus a lélegzetelállító rúgásokról híres, csakúgy, mint maga a filmsztár. Régen versenyszerűen kick-boxolt, amatőrként 44 győzelmet és 4 vereséget, profiként pedig 18 győzelmet és mindössze egy vereséget bunyózott össze. Legutóbb Cody Garbrandt-al sparringolt egy játékosat a ketrecben, és az egyik rúgás eltalálta Cody-t:Tudom, mire gondoltok a videó láttán. Mi lenne, ha Cody és Van Damme valójában is egymásnak feszülne? Vagy csak nekem jutott ez az eszembe? Na mindegy, már belekezdtem. Végülis Gabi Garciát is nagymama korú nénikkel szokták a Rizinben összeengedni, miért ne játszadozhatnék el a Van Damme vs. Cody Garbrandt bunyóval? Nézzük: attól még, hogy egyik kedvenc harcművészem úgy mozog, mint egy húszéves, attól még 57 éves, így nagy hátránnyal indulna Cody ellen, aki a videón direkt nem csinált nagyjából semmit, csak védekezett. Az összevetés persze azért is abszurd, mert Jean-Claude a UFC-ben egy középsúlyúnak felelne meg, Garbrandt pedig harmatsúlyú, tehát több mint 20 kiló a különbség kettejük között. Kérdéses persze a szabályrendszer is, kick-boxban talán lenne esélye az öregnek, MMA-ban viszont semmiképp.

Egyébként Cody-t marhára felbőszítette az, hogy kapott egy rúgást Van Damme-tól, és elmondása szerint kis híja volt, hogy visszatámadjon.

Cody még decemberben mesélt a sztoriról:
“Amikor először eljött hozzánk a Team Alpha Male-be edzeni, azt mondta, szüksége van egy kis bemelegítésre. 38 percet melegített, lemértem, tényleg ennyi volt,” – emlékezett vissza Garbrandt. “Előző este Urijah és Danny elmentek vele szórakozni, piáltak picit, és ki akarta izzadni az alkoholt. Egy törölközőt kellett a fejére csavarni, de még így is összeizzadta a termet. Bementünk a ketrecbe, és mondta: 'Oké, 38 perc után sikerült bemelegednem. Rendben, kezdjük!’. Először is, fogott engem, és 40 percig nyújtottunk. Szó szerint ennyit nyújtott engem, pedig egyáltalán nem vagyok nyúlékony. Aztán végre belekezdtünk a rúgásokba, és nagyon izgatott lett tőle, én nemkülönben, örültem, hogy megosztja velem a tudását. Edzőtársamon, Chris Holdsworth-on (6-0, 5 szubos győzelem – a szerk) mutatott be pár rúgást, az egyik kibaszott gyors volt. Nem tudom, hogy hívják. Tudjátok, ez az, amit mindig csinál. Felhúzza a lábát, aztán gyorsan leengedi. Olyan, mint egy horogrúgás. Meglepődtem, hogy Chris fejéhez közel mutatta be, figyelmeztetés nélkül. Aztán párszor megrúgta Chris-t, akinek láthatóan fájtak azok a rúgások. Én meg csak álltam és ráztam a fejem.


Örültem, hogy ezt nem velem csinálta. De aztán felém fordult, begyakoroltatott velem egy rúgást, amit háromszor-négyszer megcsináltam rajta, majd letettem a lábam és felvettem az alapállást. Nem mondta ki, de láttam a szemében, hogy azt mondja: Csináljuk? A ketrec mellett voltam, elkezdtünk játszadozni. Aztán megrúgta a fogamat. Kibaszott ideges lettem. Nem fogok hazudni, kibaszott gyors rúgásai vannak, de pont azt a rúgást akartam bemutatni neki, amit az imént gyakoroltunk. Le akartam tépni a fejét azért, mert megrúgott, de ő mégiscsak Jean-Claude Van Damme, nem tehettem meg. Azonnal elnézést kért, berogyasztotta a térdét, és elkezdett sírni. A szám felrepedt, elöntött a forróság, ezért ki kellett sétálnom a ketrecből, és otthagytam az edzőtermet. Elég hülye szitu volt, mindenki minket nézett. Egyik nap aztán összefutottunk, ismét elnézést kért, megbocsájtottam neki, de akkor ott nagyon mérges voltam, hogy majdnem kirúgta a fogaimat."

Hát igen, ezért kell sparringolni védőfelszerelésben, nem igaz? :)


Szólj hozzá