Veretlenek találkozója: Israel Adesanya vs. Paulo Costa meccs jöhet
MMA

Veretlenek találkozója: Israel Adesanya vs. Paulo Costa meccs jöhet


Eugene Bareman, a City Kickboxing vezetője, Dan Hooker és Israel Adesanya főedzője nyilatkozott az MMA Fighting-nak, legnagyobb sztárja lehetséges mérkőzéséről.

A nigériai születésű harcos, még jóval a UFC 226 előtt hangot adott kívánságának, miszerint a Uriah Hall vs. Paulo Costa összecsapás győztesét szeretné következő ellenfélnek. Ám, változtak a dolgok: Costa a második menetben mészárolt, Dana White szerint pedig Adesanya még nem áll készen egy Paulo elleni meccsre.

Bareman-nak természetesen megvan erről a véleménye, és nem meglepően saját harcosa pártját fogja.

„Dana szemszögéből nézve, érthető, hogy nem akarja a meccset. Szerintem viszont a párosítás lényege, hogy két feltörekvő, veretlen harcos találkozik. De nem tudom, Costa meddig tud veretlen maradni…”

A UFC elnöke pont azért nem akarja ezt a mérkőzést, mert nem akarja, hogy a jól eladható, fiatal, potenciális szupersztárjai közül valamelyik elveszítse hibátlan mérlegét. Bareman viszont pont ebben látja az izgalmat.

„Addig izgalmas ez a harc, amíg egyikőjüknek sincs veresége. Úgy gondolom Paulo Costa állóharcán túl sok a rés, az igazán jó strikerek legyőzik.”

Mint amilyen Adesanya… Nyilván…

És még egy kis Costa elemzés (a számomra „roppant szimpatikus”) főedzőtől.

„Costa utolsó bunyóját látva még jobban örülnék a meccsnek. Mindenkinek más a véleménye, de szerintem nem okozna semmilyen problémát Israel-nek. Világklasszis állóharcosok ellen szenvedni fog. A mérkőzés lényege, hogy valaki elveszti veretlenségét, Costa-nál ez hamar be fog következni.”

Hogy a ranglistán kilencedik helyen álló Adesanya, miért pont a nyolcadik helyezett brazilra pályázik, és miért nem a Top 5-ből valakire? Rejtély.

Ti vevők lennétek kettejük meccsére?


Szólj hozzá