Vasárnap még egész nap fogadhatunk, itt van a Phoenix-i UFC tippelde!
MMA

Vasárnap még egész nap fogadhatunk, itt van a Phoenix-i UFC tippelde!


A hétvégén el leszünk árasztva MMA-val. A Bellator két gálával is jelentkezik, és a PFL-n kívül minden nagyobb szervezet letesz valamit az asztalra. Természetesen az UFC is szeretne kihasítani valami magának a tortából és ők sem maradnak adósak egy ütős párosításokkal teli eseménnyel, így mi sem maradhattunk tétlenek! Következzen a Tippelde!

Francis Ngannou vs. Cain Velasquez
Ngannou fiatalabb négy évvel, jóval nagyobb az ütőtávja és nehezebb is, mint a korábbi nehézsúlyú bajnok, aki már két és fél éve nem lépett az Octagonba. Ugyanakkor Velasquez messze több ütést visz be ellenfeleinek, jóval pontosabb, mint Ngannou és a védekezése is jobb. Jó, de Ngannou mindenkit elküld az űrbe sós cukorért egy-egy ütésével, mondhatnánk. Viszont Ngannou kevésbé remekel a birkózók ellen, és ha valaki birkózó, akkor Velasquez az. Rengeteg levitele van, és nagyon jól védi őket. Ha nem lenne az a két és fél éves kihagyás minden hezitálás nélkül Velasquezre voksolnánk. A kihagyás, azonban ott van, ennek ellenére a kardió, a levitelek, a jobb védekezés szerintünk meghozzák Velasqueznek a sikeres visszatérést.

James Vick vs. Paul Felder
Vick nem gyengén hosszabb karokkal bír, mint Felder. Előbbi visz be több ütést és védekezik jobban. A levitelek száma és az ellenük való védekezés aránya is közel azonos a feleknél. Vick győzelmi esélyeit egyedül a legutóbb, Justin Gaethje elleni veresége árnyékolja be. Felder igen KO erős, ráadásul elég vagy darab könnyűsúlyúnak, ennek ellenére a nagyobb ütőtáv és a jobb védekezés miatt, egy szoros meccs után Vicket várjuk győztesnek.

Cortney Casey vs. Cynthia Calvillo
Caseynél van a hosszabb karok jelentette előny. Ő üt többet, de Calvillo jóval kevesebb ütést kap. A földre Calvillo viszi a bunyót, és igen jó arányban kopogtat is. Mindkét hölgy egyaránt veszélyes állásban és a földön is. Calvillo, azonban jóval kevesebb vereséggel bír, mint Casey emellett az UFC-ben mutatott teljesítménye is magabiztosabb. Ehhez jön a jobb védekezés, a levitelek és ellenfele gyenge levitel védelme. A fentik azt súgják, hogy Calvillo kisasszony fog hasítani.

Alex Caceres vs. Kron Gracie
Caceresnél az ütőtávbeli előny. Mindkét bunyós fordított alapállású. Ez lesz Kron Gracie UFC debütálása és elég sok ember agya elszállt az odds-ok gyártása során. Gracie nem bunyózott ketrecben több mint két éve. Ennek ellenére őt hozzák ki torony magas esélyesnek. Caceres igen szórakoztató bunyós, de feltehetőleg megmarad örök ígéretnek. Kron Gracie igazi szuper grappler. de állásban eddig nem mutatott sokat. Ha Caceres állva tudja tartani a bunyót esélye lehet a pontozásos győzelemre, ellenben a hat feladásos vereség előrevetíti, hogy a földön szószban lehet. Bizalmat szavazunk a Gracie győzelemnek, még ha csak egy hajszálon fog is múlni.

Vicente Luque vs. Bryan Barbarena
A nagyok szerint Luque az UFC mezőnyének egyik legkevésbé megbecsült tagja. Nagyobb az ütőtávja, mint Barbarenának, aki azonban fordított alapállású. Barbarena üt többet, de Luque védekezik jobban. Utóbbi csinál több levitelt, próbál többször kopogtatni és nehezebb levinni. Luque minden UFC győztes meccsét idő előtt fejezte be, 7, ugyan Barbarena is nagy ütő, azonban ő már néha-néha megbotlik, ehhez jön Luque jobb védekezés, több levitele. Nálunk a brazil Luque az esélyesebb.

Andre Fili vs. Myles Jury
A bunyósok magassága, életkora, ütőtávja szinte azonos. Fili talál többször, Jury védekezése, azonban klasszisokkal jobb. Mindketten sok levitelt csinálnak, de Fili védi jobban az ellene irányuló kísérleteket. Egyiküknek sem hiányzik egy újabb vereség. Jury KO vereség után tér vissza, ez mindig nehéz. Ugyanakkor több finishe van az UFC-ben, mint ellenfelének, emellett jobban védekezik. Fili ugyan még nem szenvedett kétszer vereséget zsinórban, de szerintünk a hétvégén ez meg fog változni, Jury győzelmét várjuk.

Jimmie Rivera vs. Aljamain Sterling
Sterling a magasabb és a hosszabb karú is. Rivera talál többet egy hajszállal meccsenként. Sterling azonban pontosabb és alig fele annyiszor ütik meg, mint Riverát. Sterling viszi le többször ellenfeleit, Rivera ugyanakkor eddig még nem volt seggre ültetve a nyolcszögben. Mindketten igen jó teljesítménnyel a hátuk mögött érkeznek a ketrecbe. csak Marlon Moraes rondítja el a képet, aki mindkettőjüket kiütötte. Rivera ellen nagyon nehéz jó teljesítményt mutatni, mi, azonban bízunk a „Funk Master képességeiben.” A nagyobb ütőtáv, több befejezés, jobb védekezés és több levitel miatt Sterling kezét emelik a magasba várakozásaink szerint.

Benito Lopez vs. Manny Bermudez (Bermudez 4 fonttal [140] mellémért a harmatsúlyú limitnek!)
Lopez második, Bermudez harmadik UFC meccse lesz a hétvégi. Előbbitől nem idegen az alapállás változtatása. Bermudez elkésztő mennyiségű submission győzelemmel bír. 13 profi meccséből, 10-t fejezett be, valamilyen feladásra kényszerítéses technikával. Két előző UFC is ezek közé tartozik, nálunk ő az esélyes.

Ashlee Evans-Smith vs. Andrea Lee
Leenek ez lesz a második UFC bunyója, így kevés az infó róla. Evans-Smith egy súlycsoporttal feljebbről fogyaszt be. Vereségeinek kétharmada kopogtatásból jött össze, amiben Lee elég jó, emiatt nála pattog a labda.

Scott Holtzman vs. Nik Lentz
Fizikai paramétereikben nincs érdemi különbség a bunyósok közt. Holtzman aktívabb állásban. Földre vitelből mindketten sokat csinálnak, itt Lentzé a számtani fölény, azonban Holtzman jobban védi őket, de Lentz az aktívabb földharcos. Szoros küzdelemre számítunk. A több bevitt ütés, jobb védekezés és levitel védelem, valamint a kiütéses vereség hiánya miatt Holtzman győzelmére számítunk.

Jessica Penne(mellémért két fonttal [118] vs. Jodie Esquibel
Pennenek vannak hosszabb karjai. Esquibel a harmadik UFC meccsére készül, így róla kevesebb a megbízható adat. Penne nem bunyózott másfél éve és utóbbi három meccsét bukta, de az UFC-ben Esquibel sem mutatott még sokat. A nagyobb ütőtáv a több idő előtti győzelem Penne malmára hajtják a vizet, nálunk biztosan.

Renan Barao (Renan sem bírta hozni a harmatsúlyú limitet, két fonttal [138] mellémért) vs. Luke Sanders
Ki hitte volna, hogy a nemrég még terminátori magasságokban romboló bajnok, Baraot a korai ültetők között fogjuk látni? Én tuti nem.
Sanders fordított alapállású, Barao , viszont hosszabb kezeknek parancsol Előbbi talál többször, pontosabb és valamivel kevesebb ütés éri. Barao csinál több levitelt és jobban is védi ezeket. Sanders UFC karrierje eddig eléggé döcögős, de Barao sem nyert 2016 óta. A fordított alapállás, több bevitt és kevesebb kapott ütés, valamint a nagyobb pontosság Sanders sikerét mondatják velünk.

Aleksandra Albu vs. Emily Whitmire
Mindkét hölgy harmadik UFC lesz a hétfő hajnali. Albu aktívabb állva, pontosabb, de több ütést is kap, mint Whitmire. Albu csinál több levitelt is és ezeket jobban is védi. Albu még ehhez veretlen is, így a fentiek tükrében az ő győzelmére fogadnánk.

Ez volt a Tippelde. Hétfőn meglátjuk, mennyire sikerült előre jósolnunk az MMA isteneinek akaratát.


Szólj hozzá