Valentina Shevchenko lett az egyik legdominánsabb bunyós a UFC-ben
MMA

Valentina Shevchenko lett az egyik legdominánsabb bunyós a UFC-ben


A hétvégi UFC-gálán volt egy bajnok, aki nem hagyta a pontozóbírókra a mérkőzést. Nyilván nem Jon Jones-ról, hanem Valentina ShevchenKO-ról van szó (direkt szóvicc), aki most védte meg harmadjára a légsúlyú címét a promóciónál.

Ellenfele, Katlyn Chookagian nagyobb underdog volt, mint Reyes Jones ellen, és ez nagy szó, tekintve, hogy Dominick-et is nagyon kevesen látták esélyesnek. Ez azt mutatja, hogy még Jones-nál is erősebbnek gondolták Valentinát, és ez a papírforma szépen érvényesült is a gyakorlatban.Shevchenko többszörös muay thai és kick-box világbajnok, és ez meg is látszik a ketrecben. Olyan brutál éles, villámgyors és erős rúgásai vannak, hogy minden mozdulata szemet gyönyörködtető, nála atletikusabb bunyóst el sem lehet képzelni.

Joe Rogan, aki az egyik szakkommentátor volt a UFC 247-en, azt mondta, "Bullet" legyőzhetetlen jelenleg, nem is tudja, kit kellene indítani ellene legközelebb. Még Amanda Nunes, a női GOAT sem tudta sem megállítani, sem felülmúlni őt az Oktagonban, annak ellenére sem, hogy nagyobb nála.

Amanda 51 másodperc alatt lerendezte Cris Cyborg-ot, a másik női GOAT-ot, Valentinával mégsem tudott mit kezdeni. És ha ő nem tudott, akkor mégis, ki a fene tud? Ez a kis gondolatébresztő cikk azért született, mert mindenki Jon Jones GOAT státuszával van elfoglalva (és persze a vitatható pontozással, ami jogos), Shevchenko-val viszont kevesen foglalkoznak.

Pedig a női légsúlyú bajnok simán ott van az olyan legnagyobb nevek között, mint Fedor Emelianenko, Demetrious Johnson, Georges St-Pierre, vagy épp Jon Jones.

Bármennyire is reménytelennek tűnni egy épeszű kihívót előkeríteni neki, a kirgiz hölgy a következő neveket hozta fel a jövőbeli címvédéseire:

  • Jojo Calderwood

  • Jennifer Maia

  • Roxanne Modafferi


És mindegyikőjüket megelőzte a ranglistán Katlyn Chookagian. Egy Amanda Nunes elleni trilógia érzésünk szerint hatalmasat szólna.

Megírjuk, amint lesz valami fejlemény.


Szólj hozzá