Valentina Shevchenko egyelőre nem áll ki Amanda Nunes-szel
MMA

Valentina Shevchenko egyelőre nem áll ki Amanda Nunes-szel


Valentina Shevchenko legutóbbi címvédése Liz Carmouche ellen nem azért lesz emlékezetes, mert jó volt, hanem azért, mert olyan kegyetlenül nézhetetlen volt, mint annak a rendje.

Persze van valami lenyűgöző abban is, hogy "A Golyó" hány klasszissal jobb, mint vetélytársai. A bajnok Khabibhoz hasonló dominanciával verte vissza Liz szánalmas kis próbálkozásait, nem is nagyon emlékeztünk meg a meccsről vasárnap külön cikkben.

De az sokkal érdekesebb, hogy hogyan tovább. A legnagyobb superfight az Amanda Nunes elleni küzdelem lenne, ami most adja is magát a Cyborg-szitu miatt.

Shevchenko kétszer is bunyózott már Amandával, aki nagyon jól állta a sarat ellene és győzött is vitatható pontozással, legutóbb 2017-ben. A légsúlyú bajnok a következőket mondta az esetleges párosításról:

“Talán Amandával bunyóznék, de nem most rögtön. Talán ha majd a nővérem lesz az első számú kihívó a súlycsoportomban, akkor felmegyek Nunes-szel harcolni.

Amint az ebből a mondatból is érezhető, Valentinának esze ágában sincs belekezdeni a súlycsoportok közötti ugrálgatásba, ami nagy divat manapság:

“Nagyon sokáig küzdöttem más és más súlycsoportokban, gyakran magasabb, nagyobb ellenfelekkel, most azonban végre lehetőségem van bemutatni igazi képességeimet a világ előtt, a saját súlycsoportomban. Úgyhogy ez is a célom most.”


Szólj hozzá