Usyk kiütötte Duboist, Dubois szerint mégis csalással védett címet

Usyk kiütötte Duboist, Dubois szerint mégis csalással védett címet


Vasárnap éjjel csapott össze Oleksandr Usyk és Daniel Dubois egy WBA (Super), IBF és WBO nehézsúlyú világbajnoki mérkőzésen.

A találkozót az ukrán a kilencedik menetben fejezte be, kiütötte Duboist, aki viszont az ötödikben őt küldte a padlóra, méghozzá egy olyan ütéssel, ami mélynek tűnt, de sokak szerint legális volt.

A címvédő bajnok sokat pihent, még öt percen belül, de értelemszerűen a tíz másodperces rászámoláson kívül tudta folytatni csak a mérkőzést.

Dubois is úgy véli, rendben volt a találat, amit hivatalosan mélynek nyilvánított a mérkőzésvezető:
"Szerintem ez egy legális ütés volt, és a mérkőzésvezető elvette tőlem ezt a győzelmet. Mit is mondhatnék?" - nyilatkozta Daniel a mérkőzés után.

Dubois promótere, Frank Warren is azt mondta - bár ezen nem lepődtünk meg -, hogy az ütés nem volt mély:
"Daniel rengeteget gyakorolta a testütéseket az edzőtáborban, hiszen Usyknak ez a gyengéje. Az ütés az övön landolt, Usyk meg lett fogva, de a bíró elvette tőlünk a győzelmet, mert rossz döntést hozott. Óvni fogunk, aztán meglátjuk, mi lesz, de meg kell adniuk nekünk a visszavágót."
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

totaldamage (@totaldamagehu) által megosztott bejegyzés


Oleksandr a nyolcadikban letéreltette kihívóját, a kilencedikben pedig kiütötte egy gyönyörű jab-bel, ami viszont értelemszerűen nem generálhat semmiféle vitát.

Egy ilyen miatt egészen biztosan nem fogják megváltoztatni a mérkőzés végeredményét, tehát kimondhatjuk, Usyk sikeresen megvédte a címét, mérlege 21-0, amihez immár 14 idő előtti finis társul.

Visszavágó lehet, hogy lesz ebből, hiszen Usyk sem szeretné, ha kamu bajnokként tekintenének rá és biztosan be akarja majd bizonyítani, hogy jobb bokszoló Duboisnál.

Mit gondolsz, ez mély ütés volt vagy sem?

Egy mémet még mutatunk (úgy vettük észre, szeretitek, ha ilyen is van a cikkeinkben), így ment be a mérkőzésvezető Usyk öltözőjébe a meccs után:Borítókép: Gabriel Kuchta/Getty Images


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá