UFC-rekordot döntött Khamzat Chimaev

UFC-rekordot döntött Khamzat Chimaev


Khabib 2.0 ismét rászolgált a hírnevére, TKO-val győzött az első menetben.

Khamzat Chimaev azzal robbant be a UFC-be, hogy edzőpartnerei Khabib 2.0-nak becézték, és ennek megfelelően mutatkozott be a promóciónál, idő előtti finissel sokkolt, egy súlycsoporttal feljebb a megszokottnál, középsúlyban.

A meccs után a hype-vonatát azzal fűtötte, hogy amolyan Khabibosan azt mondta, mindenkit szét fog csapni (smash everyone). Khamzat ezek után bevállalta, hogy 10 nappal később megint meccsel a UFC-ben. Egy esetleges győzelemmel UFC-rekordot dönt, ennyi idő alatt ritkán vállalnak meccset, még ritkábban győznek.

A veretlen Chimaev (8-0) ma éjjel Rhys McKee-t kapta ellenfélnek, aki picivel tapasztaltabb nála.

A meccsen Khabib 2.0 esélyt sem adott neki, pillanatok alatt felkapta, a levegőbe emelte, visszacipelte a sarkába, levitte a földre, és olyan Khabibosan hol fojtással, hol pedig brutális ground and pound-dal fenyegette.

Az ütéseket számláló gép 43-0-nál jelezte, hogy mennyit kapott Rhys, és mennyit Chimaev. A kommentátorok már ekkor azt a költői kérdést tették fel, hogy korai lenne-e a bajnok, azaz Kamaru Usman elé állítani Chimaevet.

Az egyoldalú dara közben szüntelenül ment tovább, a bíró végül a harmadik percben kegyelmezett meg Khamzat áldozatának, aki tehetetlen volt az egész meccs alatt.Ezzel a győzelemmel történelmet írt a második Khabib, 10 nap alatt soha, senki sem nyert még meg két meccset a UFC modern érájában. Khamzatnak ez sikerült, úgy, hogy meg se izzadt.

A meccs utáni interjúban ismételte, magasabb szinten van a többieknél, és megenné reggelire nem csak Usmant, de a középsúly bajnokát is.

Két meccs alatt 2 találatot kapott, a mostani meccsen több, mint 80 ütést mért ellenfelére.

Új szupersztárja van a UFC-nek.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá