UFC on ESPN+ 6: Wonderboy - Showtime, itt a Nashville-i gála tippeldéje!
MMA

UFC on ESPN+ 6: Wonderboy - Showtime, itt a Nashville-i gála tippeldéje!


Ezen a hétvégén sem maradunk UFC és így Tippelde nélkül sem. Magyar viszonylatban a hétvégi Bellator gála érdekesebb, hiszen Növényi Norbert is ketrecbe lép a főmeccsek között. Sajnos a Bellatornak nincs olyan adatbankja, mint az UFC-nek, így Norbi meccsét nem tudjuk statisztikai alapon megtippelni, de bizakodhatunk, hiszen jóval fiatalabb, mint ellenfele és nagyobb súlycsoportból érkezik. Most pedig következzenek a 148. UFC Fight Night párosításai.

Stephen Thompson vs. Anthony Pettis
Thompsonnak vannak hosszabb karjai. Ő talál többet és kap kevesebb ütést is. Levitelek terén egyik bunyós sem túl aktív, de Thompson védi az ilyen próbálkozásokat jobban, ugyanakkor Pettis földharca igen jó, kérdezzétek Benson Hendersont. Mindketten vereség után vannak, csak, hogy míg Thompson egy igen vitatható meccsen pontozással kapott ki, addig Pettis elég csúnya sérüléssel maradt alul legutóbb. Emellett Pettis egy súlycsoporttal feljebb próbálkozik, ami kombinálva a fizikai előnyökkel és jobb levitel védelemmel szerintünk Thompson győzelmét hozzák meg.

Curtis Blaydes vs. Justin Willis
Willis fordított alapállású, egy hangyányival többször talál be, mint Blaydes és jóval pontosabb is az ütéseivel, de valamivel több találatot is szenved el. Blaydes ugyanakkor rengeteg levitelt csinál, bár Willist még senki nem vitte le az Octagonban. Blaydest legutóbb Francis Ngannou ütötte ki, így biztosan szeretne szépíteni. Erre lehetősége is van, a több levitelnek, kevesebb kapott ütésnek és a nagyobb befejezési rátának köszönhetően.

John Makdessi vs. Jesus Pinedo
Pinedo 11 évvel fiatalabb a veterán Makdessinél, ugyanakkor előbbinek az lesz a második UFC bunyója. A kérdés, ami megfogalmazódott bennünk, hogy Makdessit akarja építeni az UFC, vagy Pinedot felfuttatni? Makdessi eddig csak a legjobbaktól kapott ki és mind állva, mind a földön igen jó a védekezése. Pinedo kevesebb bunyója ellenére már volt annyiszor kiütve, mint ellenfele, így mi Makdessire szavazunk.

Jussier Formiga vs. Deiveson Figueiredo
Fizikai paramétereikben nincs lényeges különbség a két brazil bunyós esetén. Figueiredo talál állva többször, pontosabb és kap kevesebb ütést. A levitelek számát és kivitelezésük pontosságát tekintve is ő áll jobban, bár Formiga védekezése a levitelek terén kivételes. Kopogtani is Figueiredo próbál többször. Formiga legutóbbi meccsén a főmeccset vívó Anthony Pettis öccsét győzte le. Veretlenség, jobb álló -és földharc valamint több befejezés. Kellethet ennél több Figueiredonak a győzelemhez?

Luis Pena vs. Steven Peterson
Az úriemberek harmadik UFC meccse lesz a hétvégi. Pena fordított alapállású és durván hosszabb karjai vannak emellett egy súlycsoporttal feljebbről fogyaszt be. Mindkét bunyós főleg földharcban aktív, Petersont, eddig két meccsén még nem vitték le a nyolcszögben. Pena, ha nyer, akkor azt idő előtt teszi, legalábbis eddig, emellett ő a nagyobb termetű versenyző, aki a nagyobb ütőtávval is bír, így ő az esélyes.
A cikk írásának idején futott be az infó, hogy Pena 148.5 fonttal súlyt tévesztett.

Maycee Barber vs. JJ Aldrich
Mindkét hölgy szalmasúlyból rándul fel légsúlyba. Aldrich fordított alapállású és ő rendelkezik valamivel hosszabb karokkal, Barber ugyanakkor hat évvel fiatalabb és szereti váltogatni az alapállását. Utóbbinak ez lesz a második UFC bunyója, emiatt kevés az adat róla a pontos matekhoz. Aldrich elég szépen szerepel az UFC-ben, Barber kisasszony pedig sorra termeli a befejezéseket. A fiatalabb kor, több befejezés miatt mi Barbernek szavazunk bizalmat.

Bryce Mitchell vs. Bobby Moffett
Két második UFC meccsét vívó bunyóst fogunk látni ezen a párosításon. Mitchell fordított alapállású és négy évvel fiatalabb Moffettnél. Mitchell szépszámú feladásra kényszerítéses győzelemmel bír, de ez elmondható Moffettről is. Moffett előző meccsén lekopogtatta a veterán Chas Skellyt, míg Mitchell bemutatkozása kevésbé sikerült látványosra. Emiatt Mitchell áll közelebb a győzelemhez, nálunk.

Marlon Vera vs. Frankie Saenz
Vera 12 évvel fiatalabb, hosszabbak a karjai és váltogatja az alapállását. Saenz valamivel többször talál és jobban védekezik. Saenz csinál több levitelt, de Vera kopogtat aktívabban. Nem egyszerű kérdés, de a fizikai előnyök és a jobb UFC mérleg, valamint a több submission és kiütéses győzelem Vera győzelmét vetítik előre.

Alexis Davis vs. Jennifer Maia
Davis bír nagyobb ütőtávval, Maia pár évvel fiatalabb és ez lesz a második UFC bunyója. Maiát kevesebbszer fejezték be eddig, így ha hajszállal is, de nálunk ő az esélyesebb.

Randa Markos vs. Angela Hill
A két hölgy között nem a méret vagy korkülönbség fog dönteni. Hill majdnem kétszer annyi ütést visz be, mint Markos, emellett pontosabb is, de többször is találják el. Markos csinál több levitelt, de Hill ezeket igen jó arányban védi. Hill kiasszony UFC-be való visszatérése óta egy meccset nyer, egyet veszít. Most éppen nyernie kéne és erre a több ütés és jobb levitel védelem okán az esélye is megvan.

Ryan MacDonald vs. Chris Gutierrez
MacDonald első, Gutierrez második UFC bunyója a vasárnap hajnali. Utóbbi vereségét szeretné feledtetni. MacDonaldtól nem idegen az alapállás változtatás. Gutierrez eddig nagyobb nevek ellen bizonyított, nálunk ő az esélyesebb.

Eric Shelton vs. Jordan Espinosa
Espinosa bemutatkozó UFC meccsét várhatja. Az övé a nagyobb ütőtáv. Shelton nem brillírozik az UFC-ben, Espinosának szavazunk bizalmat a több befejezés miatt.


Szólj hozzá