UFC Fight Night 136: Hunt vs. Oleinik, Tippelde!
MMA

UFC Fight Night 136: Hunt vs. Oleinik, Tippelde!


Hát ez is megértük! Az UFC és az M-1 Global összeborulásának hála, eljött az első Oroszországban tartandó UFC gála, amit Mark Hunt és Aleksei Oleinik neve fémjelez.

Mit hoz nekünk a nevezetes este?

12 bunyót, bunyósokat – Fehérorosz – Orosz –és Lengyelországból, Koreából, Ukrajnából és az USA-ból, akik között vannak igazi veteránok és olyanok is, akik most mutatkoznak be a nyolcszögben.

Ne is húzzuk tovább az időt, csekkoljuk a párosításokat!


Mark Hunt vs. Aleksei Oleinik
Hunt egy jó tízessel nehezebb orosz ellenfelénél, akinek azonban az ütőtávja múlja felül jelentősen a Szuper Szamoaiét. Oleinik a fiatalabb, bár azért így is elég korosak mindketten. Meglepő módon az orosz az, akinek több bevitt találata van, és pontosabb is, ugyanakkor valamennyivel több ütés éri.
A levitelek számát tekintve erőteljes Oleinik fölény, ahogy a feladásra kényszerítést elnézve is hasonló a sziu, nem hiába az a Boa Constrictor becenév.
Mit érhet ez Hunt atombomba ökle és gránit álla ellen, úgy hogy a bukiknál is ő az esélyes?
Nos, Curtis Blaydes, aki egyébként mindkettőjüket legyőzte korábban, megmutatta, hogy Huntot igen is le lehet vinni a földre, amivel elkerülhető az az ököl. Oleinik pedig elég jó ebben a műfajban, emellett fiatalabb is valamivel és sokkal hosszabb a karja, így mi bátrak leszünk és neki szavazunk bizalmat.


Jan Blachowicz vs. Nikita Krylov
Lengyel, ukrán összecsapást hoz a következő találkozó. A felek fizikailag nagyon hasonló felépítéssel bírnak, de Krylov 9 évvel fiatalabb. Krylov majdnem kétszer annyiszor találja el ellenfeleit, mint Blachowicz, pontosabban dolgozik és kevesebb találatot visznek be ellene.
Blachowicz csinál több levitelt, de Krylov előszeretettel próbál kopogtatni a hátáról.
Krylov 2016 december óta nem lépett az Octagonba, de az eltelt időszakban is aktív volt – 3 KO és egy submission győzelem.
Krylov jobb állóharca és veszélyes submissionjai miatt szerintünk ő fog nyerni.


Andrei Arlovski vs. Shamil Abdurakhimov
Nagyon hasonló fizikai felépítés, elhanyagolható különbségekkel. Arlovski büntet többször ütéseivel. Abdurakhimov valamivel több levitelt csinál, de Arlovskinál nincs gond a levitel védelemmel. Arlovskit már sokszor temették, nem minden alap nélkül, de úgy gondoljuk, hogy ha Tai Tuivasa nem tudta őt kiütni, akkor Abdurakhimov sem fogja. Márpedig technikailag sokat fejlődött az öregedő Pitbull, Arlovski.


Thiago Alves vs. Alexey Kunchenko
Fizikailag itt sincs számottevő különbség a bunyósok között, ez bizton elmondhatjuk. Innentől, azonban bajban vagyunk, mert Kunchenkonak ez lesz a bemutatkozó meccse az UFC-nél, így nincs értékelhető adat róla.
Alapvetően nem a legjobb dolog az UFC-nél fő kártyán bemutatkozni, de Alves KO vereség után tér vissza és már közel sem hozza korábbi, félelmetes formáját.
Kunchenko ökleiben dinamit van, és még veretlen, így lehet ismét bátran, de a nagyobb finish ráta és az Alves mögött álló háborúk miatt szerintünk ő fog nyerni.


Khalid Murtazaliev vs. CB Dollaway
Murtazaliev személyében egy újabb bemutatkozó bunyóst köszönhetünk. Tíz évvel fiatalabb, mint Dollaway. aki már látott szebb napokat is. Legutóbb Hector Lombard ellen a gongszó után kapott ütések képében érkezett számára a győzelem. Murtazaliev komoly KO potenciállal bír emiatt és a kevesebb idő előtti vereség miatt nálunk ő az esélyes.


Petr Yan vs. Jin Soo Son (utóbbi ha csak egy fonttal is, de súlyt tévesztett)
Ezen a bunyón sem a fizikai kvalitások közti különbség fog dönteni. Többet mondani, azonban most sem könnyű, mert Yannak a második, Sonnak az első UFC találkozója lesz. Yannak már van UFC tapasztalat – egy KO képében – és talán ez az a hajszál, ami kell neki a győzelemhez, Yan.


Rustam Khabilov vs. Kajan Johnson
Jonhson valamivel pontosabban talál, mint Khabilov, aki azonban kétszer annyi levitelt csinál. A döntő faktort ezek a levitelek jelenthetik, valamint Jonhson jelentős mennyiségű idő előtti veresége, 4 submissin és 4 KO. Khabilov a nyerő véleményünk szerint.


Mairbek Taisumov vs. Demond Green (Taisumov örületes módon 161 fonttal mért be a megengedett 156 helyett. Desmond Green pár hete halálos autóbalesetet okozott, igazi totógyilkos meccs.)
Green fordított alapállású bunyós. Egy hajszállal ő visz be több találatot, de pont ennyivel is kap többet. Taisumov jobb a leviteleket tekintve. A több és jobb levitel, valamint a nagyobb KO erő miatt Taisumovnak szavazunk bizalmat.


Magomed Ankalaev vs. Marcin Prachnio
Mindkettőjüknek ez lesz a második bunyója az Octagonban, az elsőt mindketten bukták, idő előtt. Prachnio elég veszélyes állásból, de Ankalaev még nem volt kiütve és őt sem kell félteni, ha ütésváltásra kerül a sor, így a kevesebb KO vereség miatt Ankalaevet mondjuk esélyesnek.


Adam Yandiev vs. Jordan Jonhson
Két veretlen bunyóst köszönhetünk ezen a bunyón a ketrecben, ráadásul Yandievnek ez lesz a bemutatkozása az UFC-ben. Mi lehet a különbség a két bunyós között? Kezdésnek az, hogy Jonhsonnak egy súlycsoporttal feljebbről érkezik, ami általában komoly előny. Emellett az ütőtávja is jelentősebb és eddigi mindhárom UFC meccsét megnyerte. Yandievet nem érdemes leírni, mert eddig 100%-os befejezési és győzelmi aránnyal bír, azonban a fenti okokból mi mégis, Johnsonnak adjuk a meccset.


Ramazan Emeev vs. Stefan Sekulic
A párosítás érdekessége, hogy két fordított alapállású bunyós néz egymással farkasszemet. Mindketten szeretik idő előtt befejezni a bunyókat, de amíg Sekulic leginkább otthon aratta győzelmeit, addig Emeev már megfordult az UFC-ben és mindkét meccsét hozta pontozással. A nagyobb nemzetközi és UFC tapasztalat okán Emeevet várjuk győztesnek.


Merab Dvalishvili vs. Terrion Ware
Mindkét bunyósra ráférne a győzelem. Dvalishvili 2 UFC meccset bukott, míg Ware hármat, így rezeg a léc. Dvalishvili a fiatalabb, 5 évvel, Ware, azonban enyhén nagyobb ütőtávval rendelkezik. Az amerikai üt többet, de majdnem kétszer annyiszor is ütik meg mint Dvalishvilit, aki ellenben kivételesen sok levitelt csinált eddig UFC karrierje alatt és ezeket jól is védi. Úgy véljük, ezek a levitelek fogják jelenteni a különbséget a találkozón, így Dvalishvilit tartjuk esélyesnek.


Szólj hozzá