UFC 238: Tippelde!
MMA

UFC 238: Tippelde!


Henry Cejudo vs. Marlon Moraes

A légsúly bajnoka felrándul harmatsúlyba, ami ne tévesszen meg senkit, mert legutóbbi meccsén is 138 font körül mozgott a ketrecbe lépés idején. A másik küzdőfél az a Marlon Moraes lesz, aki nem sok ellenfelének engedi, hogy végig menjen a küzdőidő.

Moraes rendelkezik nagyobb ütőtávval. Cejudo egy paraszthajszállal több ütést visz be és jóval pontosabb.

Levitelből a bajnok csinál többet és jobban is védekezik, ha le akarják vinni, ugyanakkor Moraes van rajta sűrűbben a kopogtatáson.

Moraes szinte minden UFC-s ellenfelét kivégezte, de Cejudo tartogathat meglepetéseket köszönhetően annak, hogy kevesebbet kell fogyasztania és egy igazi klasszis.

Mi mégis Moraesre tippelünk a nagyobb ütőtáv és a több befejezéses győzelem miatt.

Valentina Shevchenko vs. Jessica Eye

A hölgyek a pehelysúlyú címért akasztanak tengelyt. Shevchenko fordított alapállású. Eye talál minimálisan többször, de a bajnok sokkal pontosabb és jobban is védekezik. Emellett több levitelt is csinál és ezen a téren is jobban védekezik. A bajnoknő befejezési rátája is jóval magasabb, így szerintünk semmi akadálya nincs a címvédésnek.

Tony Ferguson vs. Donald Cerrone

Cerrone alig egy hónap után tér vissza a ketrecebe. Fergusoné az ütőtávbeli előny. Többször bünteti ellenfeleit, akik kevesebbszer találják el, mint Cerronét. Ceronne csinál több levitelt és mindketten közel azonos alkalommal próbálnak feladásra kényszeríteni.

Ferguson mostanában elég sok problémával küzdött, de a nagyobb ütőtáv, több bevitt ütés, kevesebb kapott találat, több finish győzelem és jóval kevesebb idő előtti vereség miatt szerintünk az Octagonban sikerül megbírkóznia Cerronéval.

Jimmie Rivera vs. Petr Yan

Yantól nem áll távol az alapállás változtatás bunyó közben, jóval eredményesebb az ütések számát tekintve, pontosabb is és kevesebbszer találják el. Több levitelt is csinál, de Rivera eddig még nem volt földre víve az Octagonban.

A jobb állóharc, több levitel, több kiütéses és kopogtatásos győzelem és jobb védekezés mind-mind Yan győzelmét vetítik előre.

Tai Tuivasa vs. Blagoy Ivanov

Mindkét úriember egyetlen UFC-s vereségét Junior Dos Santostól szenvedték el. Nem mintha sok meccsük lenne itt, Baga harmadik, Tuivasa ötödik jelenése lesz az Octagonban a vasárnap hajnali.

Mindketten fordított alapállásúak. Tuivasa hét évvel fiatalabb és közel 10 kilóval nehezebb.

A fiatalabb kor, nagyobb tömeg és több idő előtti győzelem miatt egy újabb cipőből ivást, shoeyt látunk magunk előtt, Tuivaa győzelmét ünneplendően.

Tatiana Suarez vs. Nina Ansaroff

Suarez 5 évvel fiatalabb és még veretlen, ugyanakkor 9 hónapos kihagyás áll mögötte, bár Ansaroff sem bunyózott az elmúlt fél évben.

Ansaroff ha csekély mértékben is, de több ütést visz be, ugyanakkor Suarez jóval pontosabb, és sokkal kevesebbszer ütik meg. A levitelek számát tekintve óriási Suarez fölénye és sosem vitték még le a nyolcszögben. És többször finishel.

Úgy véljük ez erősen Suarez győzelem szagú.

Aljamain Sterling vs. Pedro Munhoz

Sterling karjai mellett szinte eltörpülnek Munhozéi, már ami a hosszukat illeti. Utóbbi visz be több ütést, de Sterling pontosabb és jobban is védekezik. Szintén övé a több levitel, bár Munhoz e téren jobban védekezik.

Munhoz legtöbb meccse nem megy végig. Sterling nagyobb ütőtávja, jobb védekezése, nagyobb pontossága és több levitele, azonban kiegyensúlyozhatják Munhoz több idő előtti győzelmét, így mi Sterlingre tennénk.

Karolina Kowalkiewicz vs. Alexa Grasso

Grasso kisasszony több, mint egy éve a Tatiana Suarez elleni vereségét követően nem lépett az Octagonba. Kowalkiewicz, azóta két vereséget is elszenvedett zsinórban.

Grasso 8 évvel fiatalabb lengyel ellenfelénél. Kowalkiewicz üt többet, de őt is kap többször. Levitellel egyikük sem bajlódik sokat, de ha megpróbálják őket földre teremteni, akkor Kowalkiewicz védekezik jobb eséllyel.

A korkülönbség és a jobb védekezés miatt ha szűken is, de Grasso kisasszonynak adjuk a meccset.

Ricardo Lamas vs. Calvin Kattar

Kattar hat évvel fiatalabb, mint Lamas. Kattar üt többet, de jóval többet is szenved el. Lamas viszi többször a bunyót a földre, de Kattart nem egyszerű levinni.

Lamas jobb védekezése ellenére már elég sokszor volt kiütve, Kattar pedig igen jó ütő és a leviteleket is jól védi. Fiatalabbi is, így szerintünk nála a győzelem esélye.

Yan Xiaonan vs. Angela Hill

Xiaonan visz be több találatot és szenved el kevesebbet. A földharcot egyikük sem erőlteti túlzottan. A jobb állóharc miatt nálunk Xiaonannak áll a zászló.

Bevon Lewis vs. Darren Stewart

Lewis második UFC jelenése. Övé a hosszabb karok jelentette előny. Stewart nem bír a legjobb UFC mérleggel, de elég jó ütőerővel igen. Lewis előző meccsén belefutott egy Uriah Hall által kivitelezett kiütésbe.

A több kiütés miatt Stewart.

Eddie Wineland vs. Grigorii Popov

Popov szereti változtatni az alapállását a küzdelmek során. Emellett ez lesz a bemutatkozó UFC mérkőzése. Wineland ha nyer, akkor nagy eséllyel teszi kiüéssel. Mostanában, azonban nem sikerül sem meccselnie, sem nyernie.

Winelandet próbálják építeni vagy Popovot? Az utóbbit tartjuk reálisabbnak, ezért Popov.

Katlyn Chookagian vs. Joanne Calderwood

Chookagian bír hosszabb karokkal. Calderwood üt többet és pontosabb, valamint több levitele is van. A fentiek miatt nálunk Calderwood az esélyesebb.


Szólj hozzá