Tyson Fury lemondott az öveiről

Tyson Fury lemondott az öveiről


Az immár csak volt nehézsúlyú bokszvilágbajnok mostantól a gyógyulására szeretne koncentrálni.


A nehézsúlyú bajnok mentálhigiénés okokra hivatkozva másodjára is lemondta visszavágóját Wladimir Klitschkoval, majd produkált egy kokainpozitív doppingtesztet.

A Brit Bokszfelügyelő Bizottság szerdán ült volna össze eldönteni, hogy megfosszák-e engedélyétől, de Fury megelőzte őket, és úgy döntött, inkább önként lemond WBO és WBA világbajnoki öveiről.

A 28 éves Cigánykirály az alábbi közleményt adta ki:
A ringben nyertem el címeimet, és hiszem, hogy a ringben is kellene elveszítenem őket, de jelenleg erre nem vagyok képes, így meghoztam a nehéz döntést, és megválok szeretett öveimtől. A kihívóknak a legjobbakat kívánom, miközben életem egy nagy kihívásával nézek szembe, de ahogy Klitschkot, ezt is le fogom győzni.

Tyson Fury tavaly novemberben győzte le nagy meglepetésre az ukránt, de címvédésre még nem került sor. Nyáron bokasérülésre, októberben depresszióra hivatkozva mondta le a visszavágót.

Menedzsere azt nyilatkozta, a döntés „szívszaggató” volt a bokszoló számára, de így nyomás nélkül tud gyógyulására koncentrálni, melyhez szakértő orvosi segítségre és családja támogatására van szüksége.

Nagybátyja - és egyben edzője -, Peter Fury szerint unokaöccse erősebben fog visszatérni és „visszaveszi azt, ami az övé.”

Mindeközben Eddie Hearn promóter azt mondta, „nagyon közel állnak” ahhoz, hogy véglegesítsék a meccset Anglia nehézsúlyú bajnoka, Anthony Joshua és Klitscko között az üres IBF és WBA címekért.

A WBO övért valószínűleg az új-zélandi Joseph Parker és a mexikói Andy Ruiz Jr. küzd majd.


Szólj hozzá