A tervek szerint Tyson Fury április 29-én bokszol Oleksandr Usyk-kal

A tervek szerint Tyson Fury április 29-én bokszol Oleksandr Usyk-kal


Megbízható források azt súgják, április 29-én összecsap a világ két legjobb nehézsúlyú bokszolója, Tyson Fury és Oleksandr Usyk.

Ugyan a dátum még nincs kőbe – vagyis papírra – vésve, de a felek már megállapodtak április 29-ében, a helyszín pedig a londoni Webmley lesz, mivel az elhúzódó orosz-ukrán háború miatt Ukrajnában most nem lehet bokszgálát rendezni.

Nagy az esélye annak, hogy Tyson Fury életében először vereséget szenved. Ezt azért gondoljuk így, mert Fury egy korábbi, Joe Rogan-podcastban elárulta, karrierje legnehezebb mérkőzését Steve Cunningham ellen vívta, aki Usyk-hoz hasonlóan szintén cirkálósúlyból ment fel nehézsúlyba és rendesen megnehezítette a Cigánykirály dolgát a gyorsaságával:
"Ez lehet furán hangzik majd, de Cunningham volt a legkomolyabb ellenfelem eddig. Mégpedig azért, mert nagyon "csúszós" volt. Olyan volt, mint egy angolna. Egyszerűen nem tudtam lefogni. Nagyon jó lábmunkája volt, és volt vagy 94 kiló max. Háromszoros cirkálósúlyú világbajnokként jött fel nehézsúlyba. Nagyon tehetséges volt, megpróbáltam puszta erővel legyőzni, meneteltem előre, de jobb volt nálam. Minden téren, még abban is, ami az erősségem (játszadozni a távolságokkal, ütőtávból kimenni, majd gyorsan visszamenni). Egyszerűen nem tudtam mit kezdeni vele! Még le is ütött egyszer, pedig nem állt nagy ütő hírében - állítólag." – fogalmazott Fury.
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

JUST BLEED ™ 🩸 (@jstbld) által megosztott bejegyzés


A mérkőzést végül Fury nyerte, kiütötte Cunninghamet a hetedikben, miután ő is megjárta a padlót.

Usyk hasonló módon verte meg Joshuát is, a brit egyszerűen nem tudott mit kezdeni vele, pedig sokkal kiütésveszélyesebb, mint az ukrán. Az említett mérkőzés videója itt:Furyt még soha senki sem győzte le, egyedül Deontay Wilder tudta majdnem legyűrni, de az a mérkőzés végül döntetlen lett.

Amennyiben Usyk legyőzné Furyt, az természetesen a világ egyik csodája lenne és a sporttörténelem egyik legnagyobb meglepetése – nem azt mondjuk, hogy Usyk a találkozó esélyese, csak azt, hogy jó esélye van legyőzni Tysont.

Ha ez megtörténne, az az orosz elnyomás ellen harcoló Ukrajnának is nagy dicsőség lenne.

A meccspénzek aránya 70-30 százalék Fury javára, a lineáris nehézsúlyú világbajnok ebből egymillió dollárt Ukrajnának adományoz majd.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá