Tyron Woodley: hogyan tovább?
MMA

Tyron Woodley: hogyan tovább?


A UFC váltósúlyú regnáló bajnokát olyan simán letaszította Kamaru Usman a trónról, hogy csak néztünk. Tyron Woodley-nak esélye sem volt a meccsen, ami azért óriási nagy szó, mert az utóbbi évek legdominánsabb bajnokáról beszélünk.

Felvetődik a kérdés, hogy ki legyen a következő ellenfele "T-Wood"-nak. Címmeccset nem kaphat ilyen elalvós, magam elé meredős performansz után, a baj viszont az, hogy sok mást megvert már a súlycsoport legjobbjai közül. Íme a váltósúlyú ranglista top 6 helyezettje:

1 Tyron Woodley
2 Colby Covington (ő inkább a bajnoki címre hajt most)
3 Darren Till (őt szubolta)
4 Stephen Thompson (vele egy döntetlen volt, illetve egy domináns pontozásos győzelem)
5 Rafael Dos Anjos (neki 2 veresége van, nem áll túl jól a divízióban)
6 Ben Askren (ő Woodley birkóedzője, SOHA nem fognak bunyózni egymással)
7 Santiago Ponzinibbio
8 Robbie Lawler (őt KO-val verte)
9 Demian Maia (őt simán "megverte")

Amint látjátok egyetlen kakukktojás van a listán, mégpedig Santiago Ponzinibbio, ha lehetne, én biztos vele párosítanám össze Woodley-t (ez de szarul hangzott...na mindegy, benne hagyom). Santiago 7 meccses nyerő szériát tudhat a háta mögött, ebből 4 (T)KO-s diadal.

Woodley edzője, Duke Roufus szerint sem opció most egy címmeccs, előtte "pár ember le kell fojtani", csakhogy őt idézzem az MMA Junkie Radio-nak adott interjújából. Ha Tyronnak szerencséje van, addig lehet, hogy valaki megfejti, hogyan lehetne legyőzni Usmant...


Szólj hozzá