TUF 29, második epizód: Mitch Raposo és Liudvik Sholinian harmatsúlyú bunyója
MMA

TUF 29, második epizód: Mitch Raposo és Liudvik Sholinian harmatsúlyú bunyója


Ne üljetek le éhesen megnézni a TUF második epizódját, most szólok! Volkanovski ugyanis fejedelmi harapnivalóval lepte meg csapatát. Társedzőivel mindent elkészített a kertben és a konyhában, aztán jól megnézték a UFC 261-et. Rose Namajunas győzelme sokakat inspirált a házban!Aztán Liudvik Sholinian került a középpontba. Az örmény születésű srác 9-1-es mérleget verekedett össze, a tapology szerint minden egyes alkalommal más szervezetnél és mindössze 3 éve űzi profiban. Az Ukrajnában országos bajnok birkózó jelenleg is Las Vegas-ban él és az Xtreme Couture-nál edz. Ortega-nak kicsit nehezére esik vele a kommunikáció, de szerinte testbeszéddel megoldotta a problémát. Liudvik telefonján láthatjuk az Egyesült Államokban született, de szintén örmény származású Edmen Shahbazyant, ahogy sok sikert kíván „földijének”.

Mitch Raposo mindössze 22 éves és egy massachusetts-i kisvárosban él. A home videójában barátnő, kutya, takaros hajlék és a szurkoló haverság látható. Két bátyja rendőr és katona. Mind amatőrben, mind profiban veretlen (Cage Titans és CES), első három profi bunyóját ő fejezte be.

Mindketten hozták a súlyukat, bár Sholinian csak épphogy.

Liudvik az első pillanattól ment előre, Mitch pedig próbált kitérni, sokat mozgott. Az örmény köríves rúgásai csak Raposo hűlt helyét találták vagy a kezén landoltak és mással sem sikerült hangsúlyosan elérnie. Raposo viszont szépeket talált mikor le-lerohanta Sholiniant, bal horgai nagyokat csattantak testen és fejen is. Néha kontrákkal és a jobbjával is talált. Félidőnél és a legvége előtt Liudvik jött egy-egy levitelkísérlettel, de mindkétszer sikertelenül.

A második menetben ugyanez folytatódott, Raposo túl gyors Sholiniannak, akinek ebből egy perc után lett és levitte riválisát. A földön azonban nem tudta tartani, hamarosan felálltak és szétváltak. Raposo a ballal szépen találgatott. Egy perc múlva Luidvik megint elkapta a derekát, megszerezte a hátát és levitte. A földön csak néhány rövid ütésre futotta tőle, Raposo ügyesen védekezett és egyszer majdnem fel is tudott állni. A menet azonban itt és így ért véget.

Mivel a pontozóbíróknak eddig döntetlennek látták, jött a harmadik menet.

Szinte azonnal jött az örménytől a levitel és bár Raposo néhány könyökössel torolta meg a próbálkozást, végül csak befejezte. Raposo aztán half guardban, majd guardban eresztett el még néhány könyököst. Folyamatosan próbált szabadulni, olyannyira, hogy Sholiniantól alig futotta offenzívára, elég volt neki lent tartani Mitch-et. Két percre a végétől az amerikai fordítani is tudott a helyzetén és megszerezte Liudvik hátát. Kereste is a fojtást, de nem sikerült, sőt a pozícióját is elvesztette, újra alulra került. Sholinian aztán megdolgozta Raposo testét, de mikor egy kicsit abbahagyta, Herzog bíró felállította őket. Ennek nem sok értelme volt, másodpercek múlva jött a levitel, és a dudaszó előtt még befejezni is sikerült.

Liudvik Sholinian nyerte a meccset, már kettő-null Ortega csapatának. Volkanovski kiválasztja a következő, középsúlyú párost, Ryder Newman-t és Tresean Gore-t.Jövő héten újra jövök a következő résszel – a mostani pedig a "tékában" van, ahonnan letölthetitek, illetve ezen a linken is megnézhetitek, de ehhez angol tudás szükséges.

írta: td_pcsaba


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá