TUF 27 Finálé: fókuszban Israel Adesanya hype-vonata
MMA

TUF 27 Finálé: fókuszban Israel Adesanya hype-vonata


Mi történt Israel Adesanya hype-vonatával? Most megtudhatod!

Israel a UFC egyik legjobban feltörekvő sztárja jelenleg, 14-0-s veretlen mérlege van annyira lenyűgöző, mint az állóharc alapú stílusa, de még nem kapott túl sok nagy nevet ellenfélnek. A The Ultimate Fighter 27 Finaléjában megkapta a négy meccses nyerő szériában lévő Brad Tavarest (17-5), akinek van respektje Dana White-éknál, nem is kevés, ott van a top 10-ben, a cikk írásának pillanatában ő a 8. legjobb középsúlyú.

Az ő meccsük volt a Finálé főmeccse, amit magyar idő szerint szombat hajnalban rendeztek, ebben a cikkben megtudhatjátok az eredményt – ha nem ez a célotok, akkor ne olvassatok tovább.

Aki itt maradt, annak először mutatom a mérlegelést:“The Last Stylebender” úgy hatolt át a 8. legjobb középsúlyún, mint Luke Skywalker fénykardja Darth Vader jobb kezén. És hát igen. Adesanya nem csak kinézetileg, de küzdőstílusban is nagyon hasonlít minden idők egyik legjobbjára, Jon Jones-ra:A meccs végigment, ami szokatlan Israeltől, hiszen ezelőtt 13 meccséből 12-t tudott megnyerni KO-val vagy TKO-val, legutóbb Marvin Vettori tudta kibírni ellene mind a 3 menetet áprilisban. Tavares azért nagyon durvákat kapott tőle:Adesanyának mindössze két meccse volt a UFC-ben, sokan kétkednek benne és képességeiben, de ez a meccs megint elcsitított a kétkedőket picit: 

Voltak szép és szokatlan mozdulatai Israelnek bőven, ez például úgy mi a fasz volt? Gyönyörű, de azért kicsit veszélybe is sodorta magát ezzel:A meccset a negyedik menetben a cikk első gifjében látott könyökös miatt rá kellett nyomni a pause gombot a meccsre, hiszen a támadás miatt Tavares durván elkezdett vérezni, az orovsok megvizsgálták őt, hogy mehet-e minden tovább. És ment is. Adesanya simán nyert, pontozással. Tavaresnek mindössze egy takedownra jutotta erejéből, de ezt is csak a 10. próbálkozásra tudta összehozni.

A TUF történelmének legviccesebb (vagy legundorítóbb, ezt mindenki eldöntheti saját maga) gifje is a 27. szezon záró gáláján született:Isten hozott a top 10-ben, Adesanya!

 


Szólj hozzá