Több bunyós sokkal nehezebb volt a kelleténél a UFC 241-en
MMA

Több bunyós sokkal nehezebb volt a kelleténél a UFC 241-en


A fogyasztás az MMA egyik legveszélyesebb része. A bunyósok rengeteget fogynak (elsősorban vízből, de erről Bronson sokat tudna mesélni) a meccsek előtti napokban, hogy beférjenek a súlycsoportba, még nehézsúlyban is.

A meccs napján már közelebb vannak a valós súlyukhoz, hiszen visszatöltenek vízzel és tápanyagokkal.

A Kalifornia Állami Atletikai Bizottság (CSAC) régóta küzd a túl drasztikus fogyasztások ellen, nem is olyan rég kijelentették, hogy a bunyósoknak nem szabad a testsúlyuk 10%-ánál több súlyt visszanyerniük a mérkőzés napján, és ez a fogyasztás felső határa is. Ezt a szabályt nem tartatják még be, de már bevezettek egy mérlegelést, ami a meccs napján van.

Extrém esetekben, ha valaki irdatlan nagyot ingatja a testsúlyát, akkor legközelebb már csak egy felsőbb súlycsoportban bunyózhat.

És hát tudjátok, hogy működeik ez: mindig ki van maxolva a felső határ: ha valahol azt írják, a csomagod 1-7 napon belül megérkezik, akkor biztos lehetsz benne, hogy a futár a 7. napon érkezik házhoz. A bunyósok is kimaxolják ezt a 10%-ot, de a UFC 241-en többen túllőttek az CSAC által belőtt célon.

24-ből 13-an voltak "túlsúlyosak". A gála előtt még veretlen Manny Bermudez például majdnem 18%-kal volt nehezebb, mint 24 órával azelőtt. A köztes súlyban rendezett bunyót amúgy elveszítette, és a veretlensége is röpült.

A CSAC figyelmeztetett: ha ez megtörténik legközelebb, akkor még az is lehet, hogy a bunyót elmeszelik.

Ez a szabály persze "csak" Kaliforniában lenne érvényes, hiszen a többi államig nem ér el a CSAC keze.fun fact: DC 6.3 kilóval volt nehezebb Miocicnál.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá