Tippelde: UFN 171, Smith vs. Teixeira
MMA

Tippelde: UFN 171, Smith vs. Teixeira


A múlt szombati UFC 249 rendesen berúgta az MMA és úgy általában a sport kapuit. A szervezet nem áll le és egy héten belül 3 gálával igyekszik a nagyérdeműt a TV képernyők elé ültetni. Ennek a vállalkozásnak a második etapját láthatjuk magyar idő szerint csütörtök hajnali 3-tól a Sport 1 TV műsorán. És, ha már bunyó, lássuk kik az esélyesek!

Anthony Smith vs. Glover Teixeira

Smith 9 évvel fiatalabb, mint Teixeira. Utóbbi produkál hangyányival jobb statisztikákat állóharcban. A levitelek terén és az ellenük való védekezés is inkább Teixeira asztala. Bár a számok elsőre Teixeirára mutatnak, Smith az utóbbi időben komolyabb kihívást jelentő ellenfelek ellen építgette rezüméjét, ami a jelentős korkülönbséggel együtt szerintünk az ő sikerét vetítik előre.

Ben Rothwell vs. Ovince Saint Preux

OSP gondolt egy nagyot és felugrott a nagyfiúk közé nehézsúlyba. Rothwell a nehezebb bunyós. OSP meg fordított alapállású. Rothwell aktívabb állva, de ellenfele jobban védekezik és kevesebb ütést kap. A földharcot OSP erőlteti jobban.

Rothwell annak idején komoly nevet kalapált össze magának, de mostanában nem hasít annyira. A fordított alapállás, élesebb levitelek és földharc, valamint a kevesebb ütés úgy véljük meghozzák Ovince Saint Preuxnak a győzelmet.

Alexander Hernandez vs. Drew Dober

Dober fordított alapállású bunyós. Sikeresebb a bevitt ütések terén és arányaiban jobban kerüli el az ellenfelek ökleit. Hernandez valamivel több levitellel próbálkozik. Az aktívabb állóharc, jobb védekezés és nagyobb befejezési ráta Dober felé húzzák a mérleg nyelvét.

Ricky Simon vs. Ray Borg

Simon súlycsoportjához képest igen nagy ütőtávval bír, ami nagymértékben meghaladja Borg karjainak hosszát. Simon visz be több ütést, de Borg jóval pontosabb és védekezése is valamivel jobb. Mindkét bunyós aktívan keresi a lehetőséget, hogy földre vigye az ellenfeleket. Simonnak jön ez össze többször és levitel védelme is jobb, mint Borggé, aki, azonban a feladásra kényszerítés terén áll jobban.

A nagyobb ütőtáv és a minden téren mutatott nagyobb aktivitás Simon mellett szólnak.

Karl Roberson vs. Marvin Vettori

Robersonnak nem sikerült hoznia a súlyt, másfél font – 70 dkg – plusz maradt rajta. Mindketten fordított alapállásúak. Vettori üt többet, de Roberson jóval pontosabb. Vettori valamivel több levitellel próbálkozik és egész jól védekezik, ha őt vinnék le.

A több bevitt ütés és levitelek, valamint a jobb levitel védelem kevéssel ugyan, de Vettori győzelmét sejtetik esélyesebbnek.

Az est további esélyeseinek névsora: Lins, Jonhson, Eubanks, Benitez, Azure, Villanueva.

UPDATE: a Karl Roberson vs. Marvin Vettori meccs lekerült a gáláról, Karl kórházba került a túl kemény fogyasztás miatt.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá