Tippelde: UFN 167 Anderson vs. Blachowicz
MMA

Tippelde: UFN 167 Anderson vs. Blachowicz


A múlt heti nagy port kavaró houstoni UFC 247 után ezen a hétvégén sem maradunk MMA nélkül. Az aktuális gála fő mérkőzését vívó bunyósok joggal remélhetik, hogy közülük kerül ki Jon Jones következő ellenfele. Ne is szaporítsuk tovább a szót, lássuk a párosításokat!

Corey Anderson vs. Jan Blachowicz

  1. szeptember 5-n a két bunyós már ketrecbe lépett egymás ellen. Akkor Anderson győzött pontozással. Azóta mindketten 7-3-as mérleget verekedtek össze.


Anderson 6 évvel fiatalabb Blachowicznál. Több ütést visz be és jobban is védekezik, mint lengyel ellenfele. A földre vitelek és az ellenük való védekezés terén is egyértelmű az amerikai fölénye.

A fiatalabb kor és állásban valamint a birkózásban mutatott jobb számok valamint a visszavágók természete nekünk Anderson győzelmét súgják.

Diego Sanchez vs. Michel Pereira

A szaltókirály Pereira az örökifjú Sanchez ellen tér vissza. Elsőre kissé infantilisnek tűnhet ez a bunyó, de ne ítéljünk elhamarkodottan. Főleg, azért ne, mert ez lesz Pereira mindössze harmadik UFC bunyója, így a statisztika gyenge lábakon áll.

A fordított alapállású Sanchez 12 évvel öregebb Pereiránál. Sanchez találja el az ellenfeleket több alkalommal és jobban is védekezik. Pereira a pontosabb a két bunyós közül. Földre vitelt hasonló arányban alkalmaznak, ugyanakkor Pereira ezeket nagyobb eséllyel védi.

Pereira veszélyes is tud lenni, ha nem hülyéskedi el a bunyót – mint a legutóbbi meccsén. A fiatalabb kor, kevesebb kiütéses vereség Pereira sikerét vetítik előre.

Montana De La Rosa vs. Mara Romero Borella

De La Rosa 9 évvel fiatalabb Borellanál. Borella állóharcban mutatott értékei minden téren felülmúlják ellenfeléét. A birkózás terén De La Rosa áll jobban, ahogy a kopogtatásokkal is, de Borella védekezik hatékonyabban a levitelek ellen.

Fiatalabb kora, kevesebb KO veresége, több idő előtti győzelme és jobb fölharca miatt számunkra De La Rosa a meggyőzőbb.

U.I. De La Rosa férje, Mark vívja az este első bunyóját, így ők az első férj-feleség páros, akik egyazon UFC gálán lépnek ketrecbe.

Brok Weaver vs. Kazula Vargas

Weaver ezzel a bunyóval mutatkozik be az UFC-ben, míg Vargas második UFC meccsén szeretné feledtetni az előző vereségét. Mindketten fordított alapállású bunyósok. Weaver 6 évvel fiatalabb mexikói ellenfelénél. És ennyit a statisztikáról.

Nagyobb arányban aratott győzelmei és kora Weaver felé billentik a mérlegünket.

Rogerio Bontorin vs. Ray Borg

Borg úgy döntött, hogy egy súlycsoporttal lejjebb – légsúlyban – folytatja karrierjét. Bontorinnak komoly ütőtávbeli előnye van vele szemben. Borg védekezése állásban gyengécske és nem erőlteti nagyon az ütéseket sem. Földre vitelt viszont annál többet csinál. Bontorin harmadik UFC jelenése a mostani, így vele kapcsolatban kevésbé hagyatkozhatunk a számokra.

Borg nagyobb nevek ellen bunyózott eddig és mostani ellenfeléhez hasonlóan elég jó a földön emiatt őt tartjuk esélyesebbnek.

Lando Vannata vs. Yancy Medeiros

Medeiros két KO vereséget követően tartott egy egyéves szünetet, amit most úgy tűnik, végre megszakít. Övé a nagyobb ütőtáv, Vannata ugyanakkor 5 évvel fiatalabb nála. Vannata üt többet, pontosabb és kevesebb ütés is éri, mint Medeirost. A levitelek terén is jobban áll, de ezeket Medeiros védi jobban. Minden Vanna győzelme irányába mutat, kivéve azt a tényt, hogy 8 UFC bunyójából mindössze 2-t tudott megnyerni, két döntetlen és négy vereség mellett.

Talán túlságosan derűlátók vagyunk, de a nagyobb befejezési arány, a több győzelem és nagyobb ütőtáv miatt úgy gondoljuk, hogy Medeiros szénája áll jobban.

Az est további esélyeseinek névsora: Means, Wood, Holtzman, Clark, Kenney, Chiasson, De La Rosa.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá