Tippelde: UFN 167 Anderson vs. Blachowicz
MMA

Tippelde: UFN 167 Anderson vs. Blachowicz


A múlt heti nagy port kavaró houstoni UFC 247 után ezen a hétvégén sem maradunk MMA nélkül. Az aktuális gála fő mérkőzését vívó bunyósok joggal remélhetik, hogy közülük kerül ki Jon Jones következő ellenfele. Ne is szaporítsuk tovább a szót, lássuk a párosításokat!

Corey Anderson vs. Jan Blachowicz

  1. szeptember 5-n a két bunyós már ketrecbe lépett egymás ellen. Akkor Anderson győzött pontozással. Azóta mindketten 7-3-as mérleget verekedtek össze.


Anderson 6 évvel fiatalabb Blachowicznál. Több ütést visz be és jobban is védekezik, mint lengyel ellenfele. A földre vitelek és az ellenük való védekezés terén is egyértelmű az amerikai fölénye.

A fiatalabb kor és állásban valamint a birkózásban mutatott jobb számok valamint a visszavágók természete nekünk Anderson győzelmét súgják.

Diego Sanchez vs. Michel Pereira

A szaltókirály Pereira az örökifjú Sanchez ellen tér vissza. Elsőre kissé infantilisnek tűnhet ez a bunyó, de ne ítéljünk elhamarkodottan. Főleg, azért ne, mert ez lesz Pereira mindössze harmadik UFC bunyója, így a statisztika gyenge lábakon áll.

A fordított alapállású Sanchez 12 évvel öregebb Pereiránál. Sanchez találja el az ellenfeleket több alkalommal és jobban is védekezik. Pereira a pontosabb a két bunyós közül. Földre vitelt hasonló arányban alkalmaznak, ugyanakkor Pereira ezeket nagyobb eséllyel védi.

Pereira veszélyes is tud lenni, ha nem hülyéskedi el a bunyót – mint a legutóbbi meccsén. A fiatalabb kor, kevesebb kiütéses vereség Pereira sikerét vetítik előre.

Montana De La Rosa vs. Mara Romero Borella

De La Rosa 9 évvel fiatalabb Borellanál. Borella állóharcban mutatott értékei minden téren felülmúlják ellenfeléét. A birkózás terén De La Rosa áll jobban, ahogy a kopogtatásokkal is, de Borella védekezik hatékonyabban a levitelek ellen.

Fiatalabb kora, kevesebb KO veresége, több idő előtti győzelme és jobb fölharca miatt számunkra De La Rosa a meggyőzőbb.

U.I. De La Rosa férje, Mark vívja az este első bunyóját, így ők az első férj-feleség páros, akik egyazon UFC gálán lépnek ketrecbe.

Brok Weaver vs. Kazula Vargas

Weaver ezzel a bunyóval mutatkozik be az UFC-ben, míg Vargas második UFC meccsén szeretné feledtetni az előző vereségét. Mindketten fordított alapállású bunyósok. Weaver 6 évvel fiatalabb mexikói ellenfelénél. És ennyit a statisztikáról.

Nagyobb arányban aratott győzelmei és kora Weaver felé billentik a mérlegünket.

Rogerio Bontorin vs. Ray Borg

Borg úgy döntött, hogy egy súlycsoporttal lejjebb – légsúlyban – folytatja karrierjét. Bontorinnak komoly ütőtávbeli előnye van vele szemben. Borg védekezése állásban gyengécske és nem erőlteti nagyon az ütéseket sem. Földre vitelt viszont annál többet csinál. Bontorin harmadik UFC jelenése a mostani, így vele kapcsolatban kevésbé hagyatkozhatunk a számokra.

Borg nagyobb nevek ellen bunyózott eddig és mostani ellenfeléhez hasonlóan elég jó a földön emiatt őt tartjuk esélyesebbnek.

Lando Vannata vs. Yancy Medeiros

Medeiros két KO vereséget követően tartott egy egyéves szünetet, amit most úgy tűnik, végre megszakít. Övé a nagyobb ütőtáv, Vannata ugyanakkor 5 évvel fiatalabb nála. Vannata üt többet, pontosabb és kevesebb ütés is éri, mint Medeirost. A levitelek terén is jobban áll, de ezeket Medeiros védi jobban. Minden Vanna győzelme irányába mutat, kivéve azt a tényt, hogy 8 UFC bunyójából mindössze 2-t tudott megnyerni, két döntetlen és négy vereség mellett.

Talán túlságosan derűlátók vagyunk, de a nagyobb befejezési arány, a több győzelem és nagyobb ütőtáv miatt úgy gondoljuk, hogy Medeiros szénája áll jobban.

Az est további esélyeseinek névsora: Means, Wood, Holtzman, Clark, Kenney, Chiasson, De La Rosa.


Szólj hozzá