Tippelde: UFN 163 Magomedsharipov vs. Kattar
MMA

Tippelde: UFN 163 Magomedsharipov vs. Kattar


Kik fognak, szombaton 20:45-től élőben UFC-t nézni a Sport 2-n? Mi biztosan!

A szervezet oroszországi terjeszkedésének hála, ismét emberi időben követhetjük nyomon kedvenceink küzdelmeit. A moszkvai eseményre igyekeztek rápakolni az összes elérhető orosz bunyóst. Vegyük kissé alaposabban szemügyre mire is számíthatunk szombat este!

Zabit Magomedsharipov vs. Calvin Kattar

Kattar minimálisan több ütést visz be, de Magomedsharipov lényegesen pontosabb ellenfelénél, ezen kívül védekezése is felülmúlja az amerikaiét. Leviteleket tekintve brutális orosz fölény, de Kattar elég jól blokkolja a leviteli szándékot.

Kattar UFC győzelmeinek többségét kiütéssel hozta, míg Magomedsharipov főképp kopogtat. A jobb védekezés és kevesebb kapott ütés, a több levitel az UFC-ben való veretlenség okán mi hazai győzelemre számítunk, Magomedsharipov.

Alexander Volkov vs. Greg Hardy

Hardy megítélése – nem véletlenül – eléggé ellentmondásos. Azt, azonban mindenképpen a neve mellé kell írni, hogy idén ÖTÖDJÉRE fog az UFC ketrecébe lépni. Ezt még egyetlen bunyós sem hozta össze a modernkori UFC történetében.

Vele ellentétben Volkov 13 hónapja pihen a Derrick Lewistól való KO veresége óta. Kettejük közül Hardy a nehezebb. Ő is üt többet egy paraszthajszállal és kevesebb ütést is kap, de Volkov pontosabb. Egyik bunyós sem erőlteti a leviteleket, de mindketten elég jól védekeznek ezek ellen.

Mindkét bunyós igen nagy ütő, de amíg Volkov nagy nevek ellen hozta a sikereket, addig Hardynak kevés neves ellenfél jutott. Emiatt Volkovot látjuk egy hajszállal esélyesebbnek, mert mégis csak kihagyta az egy elmúlt évet.

Zelim Imadaev vs. Danny Roberts

Imadaev második meccse az UFC-ben a mostani. Az elsőn pontozással maradt alul. 8 évvel fiatalabb a fordított alapállású Robertsnél. Roberts állóharca nem rossz, de nem is kiemelkedő. A földön pedig nem mutatott eddig sokat. Imadaev eddig egyetlen UFC-s ellenfelétől eltekintve mindenkit kiütött profi pályafutása alatt. Roberts tavaly július óta nem tudott nyerni, így mi Imadaevnek szavazunk bizalmat.

Khadis Ibragimov vs. Ed Herman

Ibragimov az este újabb orosz bunyósa, aki második lehetőségét kapja, hogy az Octagonban, miután az első elveszítette. Herman egy igazi veterán, akinek legutóbbi meccsén sikerült megszakítani 3 meccses vereség sorozatát. Ibragimov 15 évvel fiatalabb ellenfelénél. Herman állóharca nem túl acélos, de a földön egyáltalán nem fest rosszul. A fiatalabb kor és a kevesebb idő előtti vereség szerintünk Ibragimovnak kedveznek, így benne látunk nagyobb potenciált.

Ramzan Emeev vs. Anthony Rocco Martin

Emeev fordított alapállású és az ütőtávja is nagyobb Martinénál. Utóbbi visz be egy lehelettel több találatot, de Emeev pontosabb és jobban is védekezik. Szintén az orosz csinál több levitelt, amik ellen jobban is védekezik. Kettejük közül ugyanakkor Martin próbál sűrűbben kopogtatni. A nagyobb ütőtáv, fordított alapállás, jobb védekezés, nagyobb pontosság, több levitel és jobb levitelvédelem miatt, mi Emeev győzelmét vízionáljuk.

Shamil Gamzatov vs. Klidson Abreu

Gamzatov most mutatkozik be az UFC-nél, miután tavaly augusztusban bunyózott utoljára. Abreu a harmadik UFC jelenését várja. Fizikai felépítésüket tekintve nincs lényeges különbség kettejük közt.

Gamzatov kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt földön és állva is. Abreu igazi kopogtató gép, de a KO ereje is megvan.

A nagyobb aktivitás és nagyobb arányú befejezési ráta miatt Abreau győzelmét várjuk.

Az este további esélyeseinek a névsora a következő: Ankalaev, Khabilov, Kopylov, Nurmagomedov, Roberts, Clark, Popov.

Az interneten keresztül ezen, vagy ezen a linken lehet majd nézni az akciót.


Szólj hozzá