Tippelde: UFN 155, De Randamie vs. Ladd
MMA

Tippelde: UFN 155, De Randamie vs. Ladd


Ezúttal Sacramentóból kapunk egy Fight Nightot, ahol a fő meccsen, a női harmatsúly korábbi bajnoka Germaine De Randamie próbál meg visszakapaszkodni a súlycsoport elitjébe, a nagyütő Aspen Ladd ellen. Ezen felül visszatér a helyiek kedvence Urijah Faber is, közel három év kihagyás után. Lássuk, mire számíthatunk az este! Induljon a Tippelde!

Germaine de Randamie vs. Aspen Ladd

Randamie bírja a hosszabb karokat, Ladd ugyanakkor 11 évvel fiatalabb ellenfelénél. Utóbbi bunyós talál többször és pontosabban is vitelezi ki a találatokat, de Randamie jobban védekezik. Ladd a levitelek és földharc terén is jobban muzsikált eddig, azonban Randamie védekezése ezen a területen is a jobbak között van.

A korkülönbség, agresszívebb álló -és földharc, nagyobb pontosság, veretlenség egyaránt Ladd sikerét sugallják.

Urijah Faber vs. Ricky Simon

A 40 éves, Kalifornia Kölyök, becenévre hallgató Faber, közel három év után tér vissza a ketrecbe. Simon 13 évvel fiatalabb nála. Az állóharcban mutatott statisztikáik szinte azonosak. Simon, azonban rendkívül sok levitelt csinál és ebben látjuk a döntő faktort.

Faber győzelmei jó részét kopogtatással szerezte, de 3 év kihagyás az 3 év kihagyás. Erre jön még az életkori hátrány is és Simon levitelei, ami miatt nálunk neki áll a zászló.

Josh Emmett vs. Mirsad Bektic

Bektic személyében egy újabb visszatérő, hiszen tavaly június óta nem volt profi meccsen ketrecben. Kettejük közül ő a fiatalabb bunyós – 6 évvel. Emmett üt többet, de Bektic pontosabb és kevesebb ütést kap. Bektic a levitelekből is többet csinál és őt még sosem vitték földre az Octagonban.

Az az egy év kihagyás nem mutat jól, ellenben a fiatalabb kor, nagyobb pontosság és kevesebb kapott találat, több levitel Bektic győzedelmes visszatérését vetítik előre.

Karl Roberson vs. Wellington Truman

Roberson fordított alapállású, Truman pedig a fiatalabb – 6év – bunyós, aki most mutatkozik be az UFC-ben. Roberson eddig egy meccset nyer, egyet veszít szériát mutat az UFC berkeiben. A védekezését mindenképpen ki kell emelnünk, ami a legjobbak között van.

A fordított alapállás, kiváló védekezés és nagyobb UFC tapasztalat okán Robersont tartjuk a nagyobb esélyesnek.

Marvin Vettori vs. Cezar Ferreira

Mindkét bunyós vereség után lép újra ketrecbe. Vettori több, mint egy éve nem volt látható profi bunyón. Mindketten fordított alapállásúak, Ferreira bírja a hosszabb karokat, Vettori pedig a fiatalabb életkort – 8 év.

Vettori hatákonyabb az ütéseivel. A földharcot és a leviteleket Ferreira erőlteti jobban.

A nagyobb ütőtáv, kisebb kihagyás és több levitel Ferreira felé billentik a mérleget.

Mike Rodriguez vs. John Allan

Allan kései beugrós, 5 évvel fiatalabb Rodrigueznél, aki fordított alapállású és jóval hosszabbak a karjai is. Mindkét bunyós igazi KO gép, akik kopogtatni is tudnak.

Rodriguez nagyobb ütőtávja, fordított alapállása nagy előnyök önmagukban is, Allannak pedig nem sok ideje volt készülni a bunyóra, így nálunk Rodriguez az esélyesebbe.

Andre Fili vs. Sheymon Moraes

Fili az agresszívabb és eredményesebb állásban, emellett kevesebb ütést is kap, mint Moraes. Levitelek terén is az ő fölénye érvényesül. Ezek után mondhatnánk mást, mint azt, hogy az ő győzelmét várjuk?

Julianna Pena vs. Nicco Montano

Mindkét hölgy, hosszabb kihagyás után látható ismét az UFC ketrecében. Montano eredetileg a női légsúly bajnoka volt, miután megnyerte a TUF 25. évadát, de megfosztották címétől, mert sérülés miatt nem tudott kiállni következő bunyójára. Érdemes, ugye? Most egy súlycsoporttal feljebb próbálja meg újra beindítani karrierjét.

A korábbi bajnok fordított alapállású, de Pena jóval nagyobb ütőtávval gazdálkodik. A nagyobb ütőtáv, több befejezéses győzelem Pena felé billentik a mérleget.

Darren Elkins vs. Ryan Hall

Elkins üt többet, de Hall pontosabb és jobban védekezik. Elkins csinál több levitelt, de Hall igazi klasszis a földön. Legutóbb B.J Pennt kopogtatta.

A jobb védekezés és elsőrangú földharc miatt mi Hall felé húzunk.

Liu Pingyuan vs. Jonathan Martinez

Mindkettejüknek ez lesz a harmadik UFC jelenése. Martinez fordított alapállású. Pingyuannak úgy sikerült bejutnia az UFC-be, hogy első 4 profi meccsét elveszítette. Eddig teljesítményük alapján inkább Martineznek áll a zászló, amit megtámogat a fordított alapállás és kevesebb vereség.

Livinha Souza vs. Brianna Van Buren

Buren fordított alapállású és most mutatkozik be az UFC-ben. Meccseit főként a földön nyerte eddig. Souza is igazi kopogtató gépezet. A bunyót is neki adjuk, a kevesebb vereség és arányaiban is több idő előtti győzelem miatt.

Benito Lopez vs. Vince Morales

Lopeztől nem áll távol a meccs közbeni alapállás váltás, valamint az ütőtávja is nagyobb, mint Moralesnek. Morales visz be több ütést, de Lopez pontosabb, ugyanakkor több ütést is kap. A leviteleket Lopez védi jobban.

A többi idő előtt győzelem, kevesebb kapott ütés és agresszívabb állóharc Moralest mutatják esélyesebbnek.


Szólj hozzá