Tippelde: UFN 147, Till vs. Masvidal!
MMA

Tippelde: UFN 147, Till vs. Masvidal!


Kezdjük a főmeccsel:

Darren Till vs. Jorge Masvidal

A hazai Till fordított alapállású és 8 évvel fiatalabb Masvidalnál, aki vállsérüléséből lábadozva kihagyta az elmúlt majd másfél évet. Masvidal visz be több ütést és jobban védekezik, mint Till. Levitelekből is neki van több, bár Till ezeket igen jól védi. Feladásra kényszerítéssel egyikük sem bajlódik.

A kihagyás ellenére a több bevitt ütés és a jobb védekezés miatt szerintünk a brit közönség nem lesz valami boldog, Masvidal győzelmére szavazunk.

Leon Edwards vs. Gunnar Nelson

Edwards fordított alapállású és enyhe ütőtávbeli előnyt élvez, de az alapállás változgatás Nelsontól sem idegen. Edwards üt többször, egy hajszállal, ellenben Nelson jóval pontosabb, de több ütést kap. Levitelekből Nelson csinál többet, de mindketten jól védekeznek ezek ellen. A földön vitathatatlan Nelson fölény.

Pontosabb ütések, jobb földharc és 90% feletti befejezési ráta Gunnar Nelson győzelmét vetítik előre.

Volkan Oezdemir vs. Dominick Reyes

Reyes személyében újabb fordított alapállású bunyós lép a ketrecbe. Reyes talál több alkalommal, pontosabb is kevesebb ütést is kap, mint Oezdemir. Földrevitelből egyiküknek sincs túl sok, de Reyes ezeket is jobban védi.

Jobb állóharc és levitel védelem, veretlenség, fordított alapállás kellhet ennél több Reyes győzelméhez?

Nathaniel Wood vs. Jose Quinonez

Wood harmadik jelenése a nyolcszögben a szombati, Quinonez pedig kihagyott egy évet, így óvatosan a matekkal. Quinonez jól áll a levitelek terén, de Woodot még nem sikerült a seggére ültetni az Octagonban, ellenben mindkét eddigi ellenfelét kopogtatással intézte el, így talán nem is volna szerencsés vele a földre menni. Quinonez 2013 óta nem ütött ki senkit, ellenben Wood igen KO erős. A nagyobb befejezési ráta és aktivitás miatt hazai, Wood győzelem van kilátásban.Danny Roberts vs. Claudio Silva

Mindkét bunyós fordított alapállású, Roberts 5 évvel fiatalabb és neki vannak a hosszabb kezei is. Ő visz be több találatot az ellenfeleknek, de több ütést is kap. Silva inkább a levitelekkel jeleskedik valamint a kopogtatással. Silvanak megosztott pontozással sikerült legyőzni a már említett Leon Edwardst és legutóbb azt a Nordine Talebet kopogtatta, aki 2017 decemberében kiütötte Robertset.

Roberts pontozással még nem kapott ki, Silva pedig nem túl KO erős. A jobb állóharc és levitel védelem, fiatalabb kor és hosszabb karok miatt, ha szorosan is, de Roberts győzelmét véljük esélyesebbnek.

Jack Marshman vs. John Phillips

Mindkét bunyós kétmeccses vereség szériában van, ez, azonban inkább Phillips számára probléma, mert ő eddig csak ezen a két vesztes meccsen lépett az Octagonba. Marshman a fiatalabb, Phillips fordított alapállású és valamivel hosszabbak a kezei. Mindkét úriember kemény kezekkel bír. Marshman kétszer annyiszor volt kiütve, mint Phillips, aki inkább a kopogtatással szemben veszélyeztetett, de Marshman itt talán kevésbé veszélyes.

A fordított alapállás, hosszabb karok, több KO győzelem és kevesebb KO vereség szerintünk elég lesz rá, hogy Phillips behúzza első UFC győzelmét.

Arnold Allen vs. Jordan Rinaldi

Allen fordított alapállású és 7 évvel fiatalabb Rinaldinál. Allen talál többször, és kap kevesebb ütést, de Rinaldi pontosabb. Közel azonos mennyiségben viszik le ellenfeleiket a földre, de Allen ezt kevesebb kísérletből abszolválja és sokkal jobb a levitel védelme, ugyanakkor Rinaldi próbál többször kopogtatni.

Fordított alapállás, fiatalabb kor, aktívabb földharc, kevesebb kapott ütés, jobb levitel védelem, nagyobb befejezési arány és még nem volt idő előtt befejezve. Ennek elégnek kell lennie, Allen győzelméhez.

Marck Diakiese vs. Joe Duffy

Diakiese 5 évvel fiatalabb és Duffy kihagyta az elmúlt másfél évet, sérülés miatt. Duffy egy hajszállal többször talál, pont annyival, amennyivel őt is többször találják el. Diakiese az, aki jobb eséllyel viszi le ellenfeleit, de Duffy védekezik ezek ellen a kísérletek ellen jobban és próbál kopogtatni. Diakiesének nagyon kéne a győzelem, elmúlt 3 meccsét elveszítette.

A nagyobb arányú befejezések és a jobb levitel védelem miatt pozitív visszatérést jóslunk, Duffy.

Nicolae Negumereanu vs. Saparbeg Safarov

Negumereanu első UFC meccse lesz a londoni, Safarov pedig utóbbi két verségét szeretné feledtetni, ami után kihagyott egy évet.

A román Negumereanu 8 évvel fiatalabb orosz ellenfelénél, eddig veretlen és minden meccsét idő előtt hozta. Safarov szintén idő előtt nyert csak eddig, de 2 UFC bunyója mind idő előtt verséggel ért véget.

Ennek ellenére, ha megnézzük a román versenyző rekordját látjuk, hogy nem túl neves ellenfelek ellen hozta össze eddig eredménylistáját, így mi Safarov győzelmet várunk.

Tom Breese vs. Ian Heinisch

Heinisch második UFC meccse lesz a következő. Breese fordított alapállású és több meccsét fejezte be idő előtt, emellett még sosem kapott ki kiütéssel vagy kopogtatással. Hazai, Breese.

Danny Henry vs. Dan Ige

Henry jóval magasabb Igenél, de ütőtávja nem nagyobb lényegesen. Henry harmadik, Ige negyedik UFC bunyója lesz kettejük összecsapása. A több finish győzelem miatt Henry győzelme tűnik esélyesebbnek.

Molly McCann vs. Priscila Cachoeira

Ez a bunyó lesz mindkét hölgy számára a második a nyolcszögben. Cachoeira élvezi az ütötávbeli előnyt. Előző meccsüket mindketten elveszítették, kopogtatással. A hasunkra csapunk és azt mondjuk McCann, mert csak.

Mike Grundy vs. Nad Narimani

Grundy első, Narimani harmadik UFC bunyója. Narimani legnagyobb skalpja Paddy Pimblett volt, akit még 2017 áprilisában pontozott ki. Grundy igazi submission ász, mi neki adjuk a meccset a több idő előtt befejezés miatt.

Ennyi volna a Tippelde mára, szombat este meglátjuk mi sül ki a dologból, végre nem kell érte embertelenül korán kelni, vagy fent maradni!


Szólj hozzá