Tippelde: UFN 127, Werdum vs. Volkov becslések

Tippelde: UFN 127, Werdum vs. Volkov becslések


Két hét elteltével ismét jelentkezik az UFC.

Ezúttal az Egyesült Királyságba, Londonba látogatnak a világ vezető MMA szervezetének bunyósai. És, ha már UFC gála lesz a hétvégén, akkor mi sem maradhatunk adósak, és megpróbáljuk előre belőni, hogy milyen végkimenetelekre lehet számítani a mérkőzések kapcsán. Ne is húzzuk tovább az időt! Vastagon szedve a szerintünk esélyes, aláhúzva a bukiknál menő arc.

Fabricio Werdum vs. Alexander Volkov

Az orosz 11 évvel fiatalabb brazil ellenfelénél, aki idén tölti, a 41-t. Emellett közel 8 centiméternyi ütőtávbeli előnyt élvez, ahogy majd 10 kilóval nehezebben is szokott mérlegelni. További jó hírek a Volkov fanoknak, hogy állóharcban szinte minden téren jobb Werdumnál a számok tükrében. Levitelekkel inkább Werdum próbálkozik, de Volkov pontosabban vitelezi ki őket, és jobban is védekezik ellenük. A kopogtatás Werdum erőssége. A súlycsoport veteránja áll szemben egy feltörekvő fiatallal. Mivel állásban Volkov a jobb és a földön sem muzsikál rosszul, ráadásul fiatalabb is, így én őt látom esélyesebbnek.

Jimi Manuwa vs. Jan Blachowicz

Fizikailag mindkét harcos hasonló magassággal, ütőtávval bír. Életkorukat tekintve sincs jelenős eltérés. Állásban hasonló értékekkel dolgoznak, azonban Manuwa egy hajszállal minden téren jobb mutatókat produkál. A levitelekkel és azok pontosságával, Blachowitz áll jobban, ugyanakkor Manuwa jobban védi őket és többször is próbálkozik kopogtatással. Mindkét bunyós hármat nyert legutóbbi 5 meccséből. Egyszer már bunyóztak – 2015-ben, akkor Manuwa kipontozta Blachowitzot. És valami hasonlóra számítok most is, köszönhetően a rengeteg hajszálnyi előnynek Manuwa részéről.

Tom Duquesnoy vs. Terrion Ware

Duquesnoynál a fiatalság előnye – 7év, míg Warenél az ütőtávbeli – közel 8 centiméter. Ware talál többször állva, ugyanakkor kevésbé pontos, mint ellenfele. Emellett jelentősen több ütést is szenved, gyengébb védekezésének köszönhetően. Duquesnoy jobban áll a levitelekkel is, őt is látjuk esélyesebbnek.

Leon Edwards vs. Peter Sobotta
Két fordított alapállású bunyót köszönhetünk a harcosok személyében. Közel azonos fizikai paraméterekkel. Sobotta üt többet, Edwards üt pontosabban és kap kevesebb ütést. Levitelekkel is hasonlóan állnak, Sobotta egy hajszállal többször sikeresebb e téren és jobban védi a levitel kísérleteket. Kopogtatással egyformán jól állnak. Hogy ki fog nyerni? Nehéz kérdés, legyen Edwards, mert kevesebb ütést kap és még sosem ütötték ki.

John Phillips vs. Charles Byrd

Mindkét bunyósnak ez lesz a bemutatkozása az UFC-ben, ha nem nézzük Byrd kétszeri jelenését, Dana White tehetségkutatójában. Philips fordított alapállású. És igen, KO erős. Ellenben, Byrd eddig még nem volt kiütve sosem, talán ez jelentheti a különbséget ennél a párosításnál is, Byrd.

Danny Roberts vs. Oliver Enkamp

Enkapmnál az ütőtávbeli és a korbeli előny, míg Roberts fordított alapállású, bár Enkamptól sem idegen, hogy állás váltson meccs közben. Roberts lényegesen többet és pontosabban talál, a védekezése is jobb, mint ellenfelének. Levitel kísérletekkel Enkamp áll jobban, az ellenük való védekezéssel és a feladásra kényszerítéssel Roberts.
A számok, azonban csalókák lehetnek. Enkampnak ez lesz mindössze a második UFC-s jelenése, korábban attól a Nordine Talebtól kapott ki pontozással, aki tavaly decemberben kiütöttse, Robertset. Ennek fényében mi a svéd, Enkampot látjuk esélyesebbnek.

Danny Henry vs. Hakeem Dawodu

Henrynek a második, Dawodunak az első UFC meccse lesz a szombati. Érdemi adatok, ezért nagyon nem is állnak rendelkezésre. Dawodu eddig veretlen és egy alkalmat leszámítva, minden alkalommal kiütéssel nyert. Ugyanakkor Henrynek sem kell szégyenkeznie e téren, 5 KO, négy submission. Mi lehet a döntő tényező? Talán az, hogy Hakeem 3 évvel fiatalabb ellenfelénél.

Paul Craig vs. Magomed Ankalaev

A skót, Craig igazi sub király, 9 győzelméből, 8-szor kopogtatta ellenfelét. 3 UFC-s jelenéséből, azonban kettőt, KO verséggel zárt, zsinórban. Ez rossz hír a számára, mert Ankalaev eddig veretlen és 4 alkalommal kiütéssel nyert. Emellett 5 évvel fiatalabb is, mint Craig. Annak ellenére, hogy ez lesz UFC bemutatkozása, nálunk neki áll a zászló.

Stevie Ray vs. Kajan Johnson
Ray fordított alapállású és hat évvel fiatalabb ellenfelénél, aki ugyanakkor majd 15 centiméteres ütőtávbeli előnnyel bír. Ray üt többet és pontosabban, Johnson, azonban jobban védekezik, és kevesebb találatot kap. A levitelek számában szintén Jonhsonnál az előny, ahogy a védelmükben is ő a jobba. Ray, azonban többször próbálkozik kopogtatással. Ray KO vereség után tér vissza, ez és Jonhson jobb védekezése, szerintünk meghozzák neki a sikert.

Mark Godbeer vs. Dmitriy Sosnovskiy

Sosnovsky első meccse lesz az UFC-ben a mostani és eddig veretlen. Hat évvel fiatalabb ellenfelénél és még nem volt kiütve. Godbeer eddig nem muzsikál túl jól az UFC-nél, így mi a fiatalabb Sosnovkiyra tippelünk.

Nasrat Haqparast vs. Nad Narimani

Haqparast szemtelenül fiatal, 8 évvel fiatalabb ellenfelénél és fordított alapállású. Ez lesz második bunyója az UFC-ben. Korábban pontozással kikapott Marcin Heldtől, előtte, azonban 8 KO győzelme volt zsinórban. Soros ellenfele, Narimani majd 10 évvel korábban kezdte MMA karrierjét és ez lesz az első jelenése az UFC-nél. Fordított alapállás és fiatalság kontra tapasztalat, legyen az előbbi, Haqparast.


Szólj hozzá