Tippelde: UFC on FOX 29, Poirier vs. Gaethje
MMA

Tippelde: UFC on FOX 29, Poirier vs. Gaethje


Ez a hétvége sem marad UFC bunyók nélkül, így mi sem lehetünk adósak az e heti Totaldamage tippeldével. Lássuk is, kik lépnek ketrecbe a hétvégén és a számok tükrében, kiket tartunk esélyesnek, hogy győztesen hagyják el az oktagont.

Dustin Poirier vs. Justin Gaethje

Poirier fordított alapállással várja a meccset, viszont vigyáznia kell, mert Gaethje rengeteg alkalommal talál egy meccsen, aminek meg is van az eredménye, hiszen őt magát is majdnem háromszor annyiszor ütik meg, mint ellenfelét. Levitelekkel és feladásra kényszerítéssel Poirier áll jobban. Érdekesség, hogy Poirier még 2016-ban attól a Michael Jonhsontól kapott ki, akit Gaethje 2017-es UFC-s bemutatkozása alatt kiütött. Egyébként ez volt Poirier utolsó veresége és Jonhson utolsó győzelme is az elmúlt 2 évben. Kit várunk győztesnek? Gaethje rengeteget üt és emiatt legalább annyiszor büntetik. Tavaly decemberben KO vereséget szenvedett, ellenben Poirier felszálló ágban van, így nálunk ő az esélyesebb.

Carlos Condit vs. Charles Oliveira

Carlos Condit személyében egy igazi legendát köszönhetünk ezen az összecsapáson. Ütéseket tekintve valamivel többször talál, mint brazil ellenfele. Ugyanakkor kevesébé pontos és ha minimálisan, de őt is többször érik el az ellenfelek. Levitelekkel Oliveira a sikeresebb, de Condit vitelezi ki őket pontosabban. Mindkét harcos veszélyes állva és a földön is, azonban Condit nem nyert 2015 májusa óta. Oliveira, viszont épp leguróbbi meccsét kapott ki egy kiütés képében. A négy év korkülönbség és a levitelek miatt egy hajszállal, de Oliveira.

Israel Adesanya vs. Marvin Vettori

Adesanya a magasabb és nála van az ütőtvbeli előny is. Többet üt, nagyobb százalékban talál be és kevesebbszer találják el, mint ellenfelét. A levitelekkel nem bajlódik, azonban nagyon jól védi őket. Vittorit, azonban ne írjuk le, hiszen neki ez már ötödik UFC meccse lesz, míg a Adesanyanak a második. A számok alapján Vettorit látjuk jobbnak, azonban a szívünk azt mondja Adesanya.

Michelle Waterson vs. Cortney Casey

Casey a magasabb és az ő ütőtávja is a nagyobb. Ő talál többször, de kevésbé pontos, mint Waterson és többször is kap találatot. A földön Waterson minden mutatója jobb. Minkét bunyós vereséggel a háta mögött érkezik. Waterson kettővel is. A fizikai előnyök Caseynél vannak, azonban Waterson jobban védekezik és a földön is jobb formát mutat. Ezek miatt őt várjuk győztesnek.

Tim Boetsch vs. Antonio Carlos Junior

A fizikálisan a brazil van előnyben, magasabb, hosszabb az ütőtávja és 9 évvel fiatalabb, mint Boetsch. Állásból az amerikai talál többször és pontosabb is, viszont ő maga is több ütést szenved el. Levitelekkel mindenketten elég jól állnak, bár itt is brazil fölény van számszakilag. Körülbelül egyformán jól védekeznek a levitelek ellen. A fizikai előnyök, a kevesebb kapott találat és az aktívabb földharc miatt Carlos Juniort tekintjük esélyesnek.

Muslim Salikhov vs. Ricky Rainey

Rainey hatalmas ütőtávbeli előnnyel várhatja az összecsapást ráadásul szereti váltogatni az alapállását is, amivel könnyen okozhat meglepetést. Rainey üt többet és pontosabban is, viszont őt is ütik többet. A levitelekkel szintén ő a sikeresebb. Salikhov egy submission vereség után tér vissza az oktagonba, míg Raineynek ez lesz a bemutatkozó meccse a szervezetnél. Mindkét harcos nagy ütő, emiatt is nehéz a döntés, de az ütőtávbeli előny miatt Raineyre tennénk a voksunkat.

Wilson Reis vs. John Moraga

Reis fordított alapállására érdemes odafigyelni. Moraga állóharcban mutat jobb számokat, szinte minden téren jobb értékeket produkál, mint brazil ellenfele. A levitelek és a földharc terén, azonban fordul a kocka ott Reisnél van az előny. Érdekesség, hogy Reis hiába BJJ ász, mégis Moraga az, aki többször próbálja kopogtatni ellenfeleit. Reis KO vereségből térne vissza, míg Moraga legutóbbi meccsét pont kiütéssel nyerte. Mellette szól még az is, hogy egyáltalán nincs elveszve a földön, sőt. Moragát látjuk jobbnak.

Krzysztof Jotko vs. Brad Tavares

Jotko ütőtávja a nagyobb, emellett még fordított alapállású is. Tavares talál egy hajszálnyival több alkalommal és őt is érik el többször az ellenfelek. A földharc és a levitelek terén szintén hasonló értékeket bunyóztak össze eddig, de ha kevéssel is mindenhol Jotko produkált jobb eredményt. Sok kicsi sokra megy, így Jotkot mondanánk esélyesebbnek, azonban legutóbb Uriah Hall kiütötte. Ennek ellenére mégis őt várjuk győztesnek.

Gilbert Burns vs. Dan Moret

Sok adat nem áll a rendelkezésünkre, mert ez elsz Moret első meccse az UFC-ban. Fordított alapállású bunyósról van szó, aki magasabb és nagyobb ütőtávval bír, mint ellefele. Mindkét bunyós igazi sub gép – Burns 7, Moret 8 – azonban a brazil Burns ha kell ütni is tud, ezt mutatja 4 kiütéses győzelme. Az, hogy a két bunyós bár ugyanolyan idős mégis a brazil van régebb óta az UFC-ben illetve az, hogy neki is van több kiütéses győzelme arra ösztönöz minket, hogy neki adjunk nagyobb esélyt.

Shana Dobson vs. Lauren Mueller

Mueller nagyobb eséllyel és többször talál, mint Dobson és kevesebb ütést is szenved el. A földön egyik hölgy sem időzik sokat. Dobsonnak már van egy győzelmek az oktagonban, míg Muellernek ez lesz az első bunyója az UFC-nél. A több ütés és kevesebb kapott ütés miatt Mueller.

Dhiego Lima vs. Yushin Okami

Lima majd 8 évvel fiatalabb, míg Okami a fordított alapállású ebben a bunyóban. Lima az agresszívabb és a pontosabb az ütések terén, ellenfele, azonban jobban védekezik és nem találják el annyiszor. Levitelekkel ismét Lima a sikeresebb, de Okami sokkal nagyobb arányban védekezi ki őket. Lima a fiatalabb és az agresszívabb küzdő, míg Okami az, aki jobban védekezik. És talán ez lehet a kulcs. Lima legutóbbi 5 UFC-s meccséből négyet elvesztett, míg Okami hármat azért behúzott. Így egy hajszállal is, de ő az esélyesebb.

Arjan Bhullar vs. Adam Wieczorek

Minkét bunyósnak ez lesz a második jelenése az UFC-nél. Wieczorek a fialalabb és hosszabb karú bunyós. Többet talál, de gyengébb a védekezése. A levitelekkel egyikük sem bajlódik sokat. A fizikai előnyök és a nagyobb finish ráta miatt Wieczoreket választjuk.

Matthew Lopez vs. Alejandro Perez

A gálán elég sok fordított alapállású bunyós lép ketrecbe, közéjük tartozik Lopez is. Ennek ellenére Perez talál többet kettejük közül, bár Lopez a pontosabb. A védekezése, azonban ismét Pereznek jobb. A földrevitelt és a földharcot Lopez erőlteti jobban. Lopez fizikálisan és a földön is jobb mutatókkal bír az UFC-ben mégsem muzsikál közel sem olyan jól, mint Perez, ráadásul egy kiütéses vereségből tér vissza, így Perezt gondoljuk esélyesebbnek.

Luke Sanders vs. Patrick Williams

Sanderssel van a fordított alapállásúak előnye, míg Williamsnél plusz tizenöt centi ütőtáv. Sanders rengeteg ütést visz be és jól is védekezik. A levitelekkel és a földharcban Williams áll sokkal jobban. Minketten KO vereség után vannak, míg azonbam Williamset már hármszor kicsapták, addig Sandersnek ez volt az első ilyen veresége. Sanders.


Szólj hozzá