Tippelde: UFC 261, Kamaru Usman vs Jorge Masvidal 2
MMA

Tippelde: UFC 261, Kamaru Usman vs Jorge Masvidal 2


Vasárnap hajnali 4-ig kell már csak kibírni, és kedvenc bunyósaink ismét a ketrecbe lépnek, hogy szórakoztassanak! Mindezt egy bomba erős számozott gála keretében. Mindjárt kapunk 3 címmérkőzést, egy közel 11 éve húzódó visszavágót és sok más egyéb finomságot is. Lássuk a párosításokat!

Kamaru Usman vs. Jorge Masvidal


A tavaly júliusi találkozójuk óta sok víz lefolyt a Dunán. Usman címet védett még egyszer, Masvidal, azonban kivárt. A bajnoknak nem okoz gondot az alapállás váltás. Szintén ő visz be egy leheletnyivel több ütést, jóval pontosabb és kevéssel, de ritkábban találják el az ellenfelek. Földre vitelekből Usman kétszer annyit vet be, mint Masvidal és őt magát még nem sikerült levinni az Octagonban.

Usman győzelme mellett szólnak a jobb állóharc, több levitel, jobb levitelvédelem és az, hogy az utóbbi időben mintha kezdene KO erőt is növeszteni.


Zhang Weili vs. Rose Namajunas


A bajnok Weili 13 hónap után szeretne címet védeni. Weili – Usmanhoz hasonlóan – simán vált állást bunyó közben. Jóval több ütése talál, mint ellenfelének. Pontosabb és arányaiban kevesebbszer is találják el. Namajunas valamivel több levitelt dob be, de Weili még nem volt földrevíve UFC karrierje során. Az alapállás váltás, jobb állóharc és levitel védelem, az idő előtti vereség hiánya és a nagyobb KO erő ez alkalommal is címvédést sejtet.

Valentina Shevchenko vs. Jessica Andrade


Shevchenkoé a nagyobb ütőtáv és fordított alapállású is. Andrade igen nagyszámú ütéssel bünteti az ellenfeleket, cserébe jó sokszor el is találják. A földre Andrade próbálja vinni a bunyót inkább. A fizikai előnyök, jobb védekezés, kevesebb idő előtti vereség harmadszorra is a címvédésről győztek meg minket.

Chris Weidman vs. Uriah Hall


A két úriember már találkozott a ketrecben, egészen pontosan 2010. szeptember 24-én. Akkor Weidman nyert az első menetben TKO-val. Hall kevéssel, de több ütést indít és pontosabb is Wedimannál. Földre vinni a bunyót inkább Weidman területe. Mindkettejüke szép számban ütötték ki az első meccsük óta eltelt időben. Ugyanakkor Weidman jóval nagyobb nevek ellen kapott ki és a levitelei is jobbak, így mi az első mérkőzésük eredményének ismétlését várjuk.

Anthony Smith vs. Jimmy Crute


Crute 8 évvel fiatalabb Smithnél. Az előbbi bunyós üti meg az ellenfeleit többször, pontosabb és jobban kerüli el a felé indított támadásokat. Levitelből is Crute áll jobban, ahogy a kopogtatással is. Egyik úriember sem szereti a pontozókra hagyni a döntést. Smith, bármikor elő tud valamilyen meglepetést húzni a kalapból. Ugyanakkor nagyon sok kilométer és idő előtti vereség van mögötte. Crute mellett szólnak fiatalabb kora, ütősebb állóharca, nagyobb számú levitelei és az, hogy csak egyetlen veresége van, így nálunk ő a favorit.

Az est további esélyeseinek névsora: Brown, Grant, Allen, Sabatini, Batgerel, Zhu Rong, Molina, Liang Na.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá