Tippelde: UFC 254
MMA

Tippelde: UFC 254


Magyar idő szerint, szombat 20:00-tól – ha a Sport tv is úgy akarja – tanúi lehetünk a UFC 254-nek. A shownak ismét a Bunyó Sziget ad helyet és igen ütős párosításokkal készülnek nekünk. Vegyük is őket szemügyre!

Khabib Nurmagomedov vs. Justien Gaethje

A bajnok Nurmagomedov több mint egy év szünet után véd címet. Az ideiglenes bajnok ebben az időszakban két látványos kiütéses győzelmet tett le az asztalra.

Gaethje visz be több ütést, pontosabb is, de Khabibhoz képest ötször annyi találatot kap. A levitelek számát tekintve abszolút a bajnok fölénye.

A kihagyás ellenére, a kevesebb kapott ütés, a több levitel és a veretlenség Nurmagomedov győzelmét vetítik előre.

Robert Whittaker vs. Jared Cannonier

Cannonier bír nagyobb ütőtávval és az alapállás váltás sem idegen tőle, ugyanakkor Whittaker hat évvel fiatalabb nála. Whittaker találja el ellenfeleit többször, de Cannonier pontosabb. Földre vitelből egyik bunyós sem alkalmaz sokat, de Whittaker védekezése a jobbak között van e téren.

Cannonier talán kissé rozsdás az elmúlt egy évben való meccsnélküliségtől, de miután középsúlyban kezdte karrierjét építeni megállíthatatlannak látszik. Az ütőtávbeli előny, váltott alapállás, nagyobb pontosság és KO erő szerintünk elég lesz a győzelméhez.

Alexander Volkov vs. Walt Harris

Volkov a fiatalabb – 5 évvel – Harris ugyanakkor fordított alapállású. Volkov talál többször és pontosabb is ezen felül a védekezése is jobb, mint ellenfelének. Itt se várjunk nagy leviteleket egyik részről sem.

Mindkét bunyós vereség után van. Harrist legutóbb kiütötték és Volkov állóbunyója élesebbnek fest, így mi az orosz sikerére látunk nagyobb esélyt.

Jacob Malkoun vs. Philip Hawes

Mindkét bunyós első UFC bevonulása lesz a mostani. Hawesé a nagyobb ütőtáv, de 6 évvel idősebb is Malkounnál. Malkoun egy éve nem bunyózott profi körülmények közt. Hawes eddig minden nyert meccsét idő előtt hozta és karjai is hosszabbak, így nálunk az ő szénája áll jobban.

Lauren Murphy vs. Liliya Shakirova

Murphy igazi veterán, míg Shakirova első UFC bunyója a mostani. Utóbbi 8 évvel fiatalabb aktuális riválisánál. Murphy komolyabb ellenfelek ellen bunyózott eddig és, ha kell idő előtt is le tudja zárni a küzdelmet. Ezek miatt az ő győzelmének jósolunk nagyobb esélyt.

Magomed Ankalaev vs. Ion Cutelaba

Ők ketten idén februárban már összecsaptak. Akkor Ankalaev kiütötte Cutelabát, vagy utóbbi szerint ő csak hülyéskedett és ezt nézte be a bíró. A helyzet tisztázására az UFC összehozta a visszavágót.

Cutelaba fordított alapállású, több ütést visz be, mint Ankalaev, aki ugyanakkor pontosabb és jobban védekezik. Cutelaba csinál több levitelt, de ellenfele egy fokkal jobban védi ezeket, mint ő. A több bevitt ütés, több levitel és a fordított alapállás miatt a visszavágókról alkotott képünk ellenére Cutelabának adunk több esélyt.

Az est további esélyeseinek névsora: Tuivasa, Oliveira, Jung, Wood, Maverick, Alvarez.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá