Tippelde: Jön a UFC Fight Night: UFC on Fox 28 - Emmett vs. Stephens gála
MMA

Tippelde: Jön a UFC Fight Night: UFC on Fox 28 - Emmett vs. Stephens gála


A hétvége Floridába egy jó kis UFC Fight Nighttal köszönt be, ahol Josh Emmett és Jeremy Stephens adják a főműsorszámot. Ha a kettejük neve vagy a többieké nem dereng ismerősen az azért van, mert a Fight Nightokra általában a kevésbé ismert, helyi ismeretségű bunyósokat teszik, de ez közel sem zárja ki a parázs bunyókat,sőt… Ennyi elég is a szócséplésből, lássuk kik nyerik a bunyókat. Vastagon szedve a mi favoritjaink, aláhúzottan a bukikéi.Josh Emmett vs. Jeremy Stephens

A két bunyós fizikailag nagyon hasonló felépítéssel bír. Állóharcban is hasonló értékeket hoznak, Emmett többet dolgozik és egy hajszállal jobban védekezik, míg Stephenst kevesebbszer találják el és pontosabb ellenfelénél. A levitelek és földharc terén hasonló a felállás, Emmett többször és pontosabban próbálkozik levitelekkel, de Stephensnek jobb a levitel védelme és többször próbálkozik kopogtatással. Mindkét harcos KO győzelem után érkezik, így biztosan fel vannak spanolva, a jobb védekezés miatt nálan Stephens az esélyes.

Jessica Andrade vs. Tecia Torres

A két hölgy fizikai paraméterei alig van különbség, a Andradenál van az ütőtávbeli előny. Ő is dolgozik többet állásból, viszont jelentősen rosszabb a védelme, mint Torresnek és sokkal több ütést kap be. A levitelek és feladásra kényszerítések terén is a brazil az aktívabb. Az előzőekhez képest fordulni látszik a kocka. Torresben nincs meg a KO erő, így hiába védekezik jobban, véleményem szerint a brazil vihar elsöpri.

Ovince Saint Preux vs Ilir Latifi

Igazi csemege. Saint Preux fordított alapállású és majd 20 centis ütőtávbeli előnyt is élvez svéd ellenfelével szemben. A küzdelem álló részében is jobb eredményeket produkál Saint Preux. Levitelekkel szám szerint Latifi, pontosságúkban az amerikai jobb. Ha OSP nem fagy le, akkor a fizikai kvalitásai, valamint a nagyobb KO ereje miatt ő nyer.

Mike Perry vs Max Griffin

Perry hat évvel fiatalabb, míg Griffin fordított alapállású. Perry üt, rúg többet, pontosabban és jobb a védelme is, mint ellenfelének. A földharc terén is Perry az aktívabb, bár a kopogtatással nem bajlódik. Mindketten vereség után térnek vissza, Griffin állát már többször is tesztelték és kétszer meg is bukott ezen a teszten, így Perryt tartom esélyesebbnek.

Renan Barao vs. Brian Kelleher

A súlycsoport korábbi bajnoka tündöklése után, igazi pokoljáráson van túl, és nem biztos, hogy most fog ismét a győzelem útjára lépni. Nála ugyan az ütőtávbeli előny, de ellenfele váltott alapállású és állásban is minden téren jobban teljesít, mint a brazil, igaz néha csak hajszállal. A földön egyedül a levitel védelem terén jobb a brazil a számok szerint. A fenti okokból kifolyólag Kellehert látom győztesen elhagyni az oktagont.

Sara McMann vs. Marioan Reneau

Állásban Reneau, levitelek tekintetében McMann a jobb. Mindketten nagy győzelmeken vannak túl. A különbséget McMann brutális mennyiségű levitele fogja jelenteni, ami meghozza számára a győzelmet.

Maryna Moroz vs. Angela Hill

Moroznál a fizikai előny. Hill többet dolgozik lábon és pontosabb is, ugyanakkor ő az, akit lényegesen többször is találnak el. A levitelek terén Hill élvez pontossági előnyt és jobban is védi őket, de Moroz az, aki jóval többször próbál kopogtatni. Hillnek nagyon kéne a győzelme utóbbi 5 meccséből négyet vesztett, de az ukrán lány úgy gondolom, elkapja.

Ben Saunders vs . Alan Jouban

Saundersnél az ütőtávbeli előny, Jouban ugyanakkor fordított alapállású. Állásban Joubannál az előny, levitelekkel is ő áll jobban, bár kopogtatni nem szokott. Mindketten kiütéses vereség után vannak. A fordított alapállás és a jobb állóharc miatt Joubant látom jobbnak.

Sam Alvey vs. Marcin Prachino

Alvey igaz veterán, lengyel ellenfele pedig most mutatkozik be az UFC-ben, így nincs sok adat róla. Mindenesetre a 13 KO győzelem elég figyelemre méltó. Az, hogy Alvey ekkora múlttal a háta mögött ilyen kevésbé előkelő helyet kap egy gálán árulkodó lehet, így én a lengyelt tartom esélyesebbnek.

Rani Yahya vs. Russel Doane

Doane jobb állásból, de a levitelek terén Yahya a jobb, ahogy a submissionokat elnézve is. Az amerikai legtöbb veresége pont kopogásból jött, emiatt a brazil, Yahyát mondanám győztesnek.

Eric Shelton vs. Alex Perez

Hasonló felépítés, hasonló teljesítmény a két bunyós esetében. Perez elég submission erős, így őt látom jobbnak.

Albert Morales vs. Manny Bermudez

Bermudez most mutatkozik be a szervezetnél, míg Morales utóbbi 5 meccséből 3 vesztett és csak egy győzelme van, mit árul el ez nekünk? Győzöl vagy repülsz! Számokra nem nagyon támaszkodhatunk, így csak ösztönből mondanám Bermudezt.

Vasárnap hajnalban kiderül, mennyire volt jó választás!


Szólj hozzá