T.J. Dillashaw: Dominick Cruznak újra meg kell másznia a ranglétrát
MMA

T.J. Dillashaw: Dominick Cruznak újra meg kell másznia a ranglétrát


T.J. még az ősidőkben él. Azokban az időkben, amikor még számított valamit az, hogy ki hányadik helyen szerepel a UFC ranglistáján.

A jelenlegi harmatsúlyú bajnok 2016-ban kapott ki Dom-tól megosztott pontozással, de visszavágóra nem került sor azóta sem. Az esélyt a címszerzésre Uriah Faber kapta meg, de nem tudott élni vele, Cody Garbrandt viszont igen, mondhatni leiskolázta és porrá alázta a címvédőt a ketrecben.

Körbeverés történt, ugyanis "Killashaw" Codytól vissza tudta szerezni az övet, kétszer is TKO-zta "No Love"-ot, kőkeményen bebizonyítva, hogy ki a király. Dom mindezt a kispadról nézte végig, sérüléssel küszködött, és ott volt a kommentátori állása is a UFC-nél, amit szerintem briliánsan csinál.

Azonban lassan itt az ideje annak, hogy Cruz visszatérjen, hiszen 33 évesen még maradt benne jó pár mérkőzés. Csakúgy, mint Conor, ő is két éve nem bunyózott, és Dillashaw szerint nem kellene kapnia azonnali esélyt a címszerzésre.
“Cruz nagyon durván kikapott. Két évet hagyott ki, és most szeretné átugorni a nehéz meccseket azzal, hogy azonnali címmeccset kér. Senki nem tartozik neki semmivel. Szerintem Marlon Moraes-szel kellene bunyóznia előbb, mert az a srác is címmeccset akar. Rá kell jönni, hogy Cruz valóban megérett-e egy címmeccsre, én időközben megszerzem a második övemet, aztán szétrúgom a seggüket."

Ez utóbbi némi magyarázatra szorul, de nyugi, rövid leszek, mindjárt visszatérünk T.J.-re. A bajnok le szeretne menni egy súlycsoportot, hogy lenyomjon egy superfightot Henry Cejudo-val.


Átadom a szót a bajnoknak:

“Szeretnék visszavágni Cruznak, szó se róla, de én nem adnék neki esélyt erre most még. Igenis meg kell másznod a ranglétrát, hogy hozzám eljuss. Nekem is azonnali visszavágót kellett volna kapnom, én is bajnok voltam Cruz előtt. Ehelyett két évig keményen kellett güriznem, hogy újra a cím közelébe kerüljek. Elsőszámú kihívókat vertem meg ez idő alatt végig, miközben Cruz nyolcadik meg ötödik kiemeltek ellen védhette meg a címet. Azt a címet, amit érzésem szerint el sem veszítettem ellene. Cruz sem adott nekem visszavágót, mert tudta, hogy én nyertem meg ezt a kibaszott meccset."

“No man, get back up there and work. Do what everyone else does. Like I say, you can’t pass up murderers row and just jump back in there because you think you deserve it,” the champion continued. “He’s got a chip on his shoulder and he’s got this idea that he deserves whatever he wants. Get back to work like everyone else. Earn your title shots just like I did, and then we’ll talk about it.”


Szólj hozzá