Szüzek fedezékbe! Colby Covington a UFC váltósúlyú interim bajnok
MMA

Szüzek fedezékbe! Colby Covington a UFC váltósúlyú interim bajnok


A pontozásos döntések UFC 225-ös gáláján új ideiglenes váltósúlyú bajnok született, Colby „Chaos” Covington személyében.Tyron Woodley regnálása alatt már megszokhattuk, hogy a váltósúlyú címmérkőzések 25 percesek és nem épp a legizgalmasabbak. Úgy látszik Rafael dos Anjos és Colby Covington sem szerette volna megtörni ezt a hagyományt: bár meccsük rendkívül melós volt, a közönség számára nem volt a legfogyaszthatóbb.

Az első menet elején Covington rögtön kirobbant a sarkából és a ketrec oldalára passzírozta RDA-t, aki nem is tudott kibontakozni. Mikor állóharcra került a sor, dos Anjos jó térdesekkel operált, ellentétben az amerikaival, aki egyenes rúgásokkal és jócskán „eldobott” horgokkal próbálkozott. Összességében simán Colby-é volt a menet.A másodikban Covington ismét erősen kezdett, és a forgatókönyv ugyanaz volt: maszatolás a ketrec falánál és levitelek. A folyamatosan vigyorgó Colby, még ellenfele hátát is megszerezte, de a submission kísérlet elmaradt. A brazilnak nem igazán volt momentuma, ez is „Chaos” menete volt.

Az amerikai birkózón először a harmadik öt percben kezdtek mutatkozni a fáradtság jelei, döntetlenszagú menet volt, de az Octagon-kontroll és a domináns pozíció miatt ez is inkább Colby-é volt, még ha két pontozó a brazilnak is adta. Egy mélyrúgás és egy kis emberkedés a dudaszó után, színesítette a mérkőzés elég egyhangú képét.

Végre egy RDA menet! A negyedik menet egyértelműen a brazilé volt, két levitelt is csinált, valamint állóharcban is jobb volt.Az utolsó menetet azonban ismét az amerikai harcos neve mellé lehetett behúzni. Volt egy kis adok-kapok a végén, de dos Anjosnak nem volt esélye befejezni Colbyt, pedig ez lett volna az utolsó esélye, hogy az ő keze kerüljön magasba.

Így viszont Covington egyhangú pontozással (49-46;48-47;48-47) nyert, a meccs utáni interjúban pedig kihívta Tyron Woodley-t. (Az interjút készítő Joe Rogan-nel is érett neki egy bunyó, lehet ezért fogta rövidre a mondandóját.) Természetesen ez a meccs a következő Colby-nak, de előtte még elviszi az övet Washingtonba és leteszi Donald Trump asztalára, mint igazi amerikai hazafi.RDA következő meccse Darren Till vagy esetleg Kamaru Usman ellen lehet, bár utóbbi esetben szegénynek egy életre elege lesz a birkózókból.

Abba pedig, hogy a „wrestler” (Covington) vs. „wrestler with an overhand” (Woodley) összecsapás milyen izgalmas lesz, egyelőre ne menjünk bele…


Szólj hozzá