Szekeres Ákos sporttörténelmi Eb-aranyat nyert ju-jitsuban

Szekeres Ákos sporttörténelmi Eb-aranyat nyert ju-jitsuban


 

Megvan az első felnőtt arany.Szekeres Ákos nemrég megszerezte a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség első felnőtt Európa-bajnoki aranyérmét a bosznia-hercegovinai JJEU Senior Eb-n. A magyar mester a 85 kilogrammos kategóriában lett első, ahol összesen 19-en indultak.

Az első két ellenfél gyorsan kopogott Ákos fojtására, az elődöntő már szorosabb volt, itt Ákos egy kétpontos földrevitellel győzött le egy horvátot. A döntőt – amire állítólag 3 órát kellett várni – simán nyerte egy svájcival szemben, egy hátsó fojtással jött az aranyérem.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ez a stílus korántsem egyenlő a brazil jiu jitsuval, amiben Ákos egyébként fekete öves mester. Ez egy japán eredetű küzdősport, három versenyszámban lehet indulni rajta: klasszikus ju-jitsu küzdelemben (Fighting System), földharcban (Ne-Waza System) és páros önvédelemben (Duo System).

A kontinenstornán nem csak Szekeres indult, rajta kívül még ott volt Ledneczki Péter Ferenc és Krupa Ádám (őket sajnos kizárták a versenyből, adminisztrációs problémák miatt), Vörös Balázs, Lisztes Károly,  Takács Laura, Sági Cintia, Wéber Zsolt és Hetyésy Dávid is, de annak ellenére, hogy hősiesen helytálltak és nagyot küzdöttek, sajnos nem tudták elcsípni a dobogót.

A magyar csapatot Spalovszky Csaba mester vezette szövetségi kapitányként.

Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá