„Szégyent hozol a felsőbbrendű fekete fajra”

„Szégyent hozol a felsőbbrendű fekete fajra”


Ezt az üzenetet kapta egy amerikai bokszoló Anthony Joshua Instagramjáról.

Eddie Chambers edzője érdekes videót töltött fel a napokban. A „Fast Eddie” becenévre hallgató ökölvívó, – aki 2010-ben Wladimir Klitschkoval meccselt a nehézsúlyú világbajnoki címért – rasszista üzeneteket mutogatott telefonján, amik Anthony Joshua hivatalos Instagramjáról érkeztek.
Egy kis csicska vagy, ne feledd, egy csöves. Szégyent hozol a felsőbbrendű fekete fajra! Bazd meg.” – szólt az üzenet, mire Chambers így válaszolt.

Ez most mi? Évek óta nem hallottam felőled vagy beszéltem róla, talán bunyózni akarsz?”

A videó nem váltott ki óriási felháborodást, mivel a média nem verte túlságosan nagydobra. Tyson Fury korholta is az angol sajtót, amiért szerinte nem adtak elég nyilvánosságot az esetnek.

Eddie Hearn promóter először bepróbálkozott azzal, hogy nem is AJ instájáról mentek az üzenetek, pedig Chambers videóján egyértelműen látszik, hogy igen. Végül - napokkal később - Joshua szóvivője azt nyilatkozta, hogy AJ instagramját meghekkelték és vizsgálják az esetet.

Ugyan a bajnokot a rajongók elárasztották kérdésekkel és követelik, hogy kommentálja az esetet, a húsz meccsen veretlen klasszis még nem nyilatkozott a témában.

A kérdésre, miszerint ha egy fehér bőrű versenyző közösségi oldaláról került volna ki egy „felsőbbrendű fehér fajt” emlegető üzenet, mekkora lett volna felháborodás és a boszorkányüldözés, mindenki magának adja meg a választ.


Szólj hozzá