Sokkoló: a UFC-ben tiltott technikával ütötték ki Mighty Mouse-t
MMA

Sokkoló: a UFC-ben tiltott technikával ütötték ki Mighty Mouse-t


Demetrious Johnson, azaz Mighty Mouse, az MMA történelmének egyik legjobb harcosa a hajnalban a ONE-nál próbálta megszerezni a légsúlyú bajnoki címet.

Ehhez a promóció regnáló bajnokát, Adriano Moraes-t kellett legyőznie, aki egy fejjel magasabb nála. A bajnok nagyon ügyesen mozgott, szinte folyamatosan váltogatta az alapállását, az amerikai nem nagyon találta őt el. Johnsoné volt a ketrec közepe, ami számít a pontozásnál, ha végigmegy a meccs.

A két fighter a földre került 2 perccel a menet vége előtt, a UFC ex-harcosa került felülre, azonban Moraes elkapta a bokáját és bokafeszítéssel fenyegetett. Ezt MM azonnal levágta, és elkezdett védekezni a technika ellen. Ez sikerült is, guard pozíciót vett fel, de ebből a bajnok villámgyorsan kikerült, a guardból half guard lett, ami egy veszélyesebb pozíció, ilyenkor a fighter egyik lába csapdába kerül, az ellenfél pedig vállal elég könnyen le tudja fojtani a másikat. Jonhson ezt nem engedte és újra guard pozíciót tudott felfenni. Félsiker - persze ennél sokkal több kell a győzelemhez.

A második menet eleje nem hozott változást, továbbra is az "egér kergette a macskát". Moraes nagyrészt menekült, védekezett, néha elindított egy-két fejrúgást, amit Demetrious könnyedén kivédett. Amikor Johnson már sokadjára próbált közel kerülni ellenfeléhez, majdnem bekapott egy villámgyors repülő térdest, majd egy nyílt sisakos közelharc során több ütést is, köztük egy spinning back fist-et és egy irtó kemény jobbost is, amitől a földre került.Adriano követte a földre DJ-t, és top pozícióból kőkeményen megtérdelte a fejét a földön lévő bunyósnak. Ez tiltott dolog a UFC-ben, nem térdelheted fejbe a földön lévő bunyóst, de a ONE-nál ez egy legális technika:DJ feje hátrabicsaklott, nem volt már magánál, és bár a bíró viszonylag gyorsan reagált, sajnos bekapott még pár brutális ütést, ami végleg pont volt az i-re. DJ életében először kapott ki kiütéssel, mérlege 30-4-1-re módosult, Moraesé pedig 19-3-ra.

Szerencsére DJ fel tudott állni, sportszerűen odament gratulálni a bajnoknak a címvédéshez.

Címet tehát nem tudott szerezni Mighty Mouse, bár ez semmit sem változtat azon hogy, még mindig ő minden idők egyik legjobbja, ugyanis mindenkinek lehet egy rossz napja. Lehet, hogy lesz visszavágó.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá