Shinya Aoki vs. Garry Tonon grappling szupermeccs jön májusban

Shinya Aoki vs. Garry Tonon grappling szupermeccs jön májusban


A ONE Championship szingapúri gáláján lesz az összecsapás.


Az egykori WAMMAA, Shooto, DREAM és ONE könnyűsúlyú bajnok Aoki (39–7-1 MMA) ezúttal nem MMA meccsen, hanem specialitásában, grapplingben mérkőzik.

A 33 éves „Tobikan Judan”, azaz a „repülő feszítések nagymestere” ellenfele nem más, mint a többszörös IBJJF Világ- és Pan American jiu-jitsu bajnok, Garry Tonon.

Victor Cui, a One Championship elnöke elmondta, mitől különleges ez a grappling szupermeccs.
„Shinya Aoki talán az MMA legjobb grapplere. Képessége, amivel ellenfeleit tudományosan készteti feladásra, egyenesen legendás. Ugyanakkor Garry Tonon a világ egyik legizgalmasabb bjj versenyzője jelenleg, így ez a párosítás minden rajongónak csemege.”

A Palhares-szintű sportszerűtlenségéről híres Aoki ONE Championship alatti kilencmeccses győzelmi szériáját novemberben törte meg az Eduard Folyang ellen elszenvedett TKO vereség. Tonon, a 26 éves „Lion Killer” még nem próbálkozott MMA-ban, grappling mérlege 54 győzelem és 19 vereség.

A „Dynasty of Heroes”, névre keresztelt gálát május 26-án rendezik Szingapúrban. A főmeccsen az atomsúlyú bajnok Angela Lee védi meg címét a muay thai specialista Istela Nunes ellen.


Szólj hozzá