Ronda Rousey visszatér, a UFC 207-en egyből címmeccset vív
MMA

Ronda Rousey visszatér, a UFC 207-en egyből címmeccset vív


Amanda Nunes-sel bunyózik december 30-án.


Ronda Rousey, a UFC legnépszerűbb női bunyósa több mint egy év kihagyás után a UFC 207-en tér vissza, és kap esélyt arra, hogy Amanda Nunes-től visszahódítsa a női harmatsúlyú bajnoki övet, melyet Holly Holm ellen veszített el tavaly novemberben. Az a megsemmisítő KO csikorogva fékezte le az olimpiai bronzérmes „Rowdy” üstökösszerűen ívelő pályáját, akitől három évig rettegtek a riválisai. Az egykori bajnok kerülte a nyilvánosságot az elmúlt évben, pár interjút adott csak, amikben megrendülve beszélt vereségéről, illetve több kisebb műtéten is átesett.

Dana White, a UFC elnöke ennek ellenére állítja, hogy versenyzője rendben van fejben, és fizikailag is készen áll a visszatérésre:
Ronda a sport fennállása óta a világ legnagyobb, legkeményebb női bunyósa. Igen, volt egy durva veresége és elvesztette a címét, de végül ő azért még mindig Ronda Rousey.

Nem azért csak most tér vissza, mert lelkileg nem volt rendben, mindössze egy kis szabit kért, mert három éven keresztül kőkeményen dolgozott, és járt neki a pihenés.

A női harmatsúly világbajnoki öve Ronda veresége óta már a harmadik lánynál van: Holly Holm első címvédő meccsén kikapott Ronda nagy riválisától, Miesha Tate-től, aki ezután szintén az első címvédésén kopogott Amanda Nunes ellen. A másságát nyíltan vállaló, és ezáltal egyből meleg ikonná váló Nunes (13-4) jelenleg egy négymeccses nyerési szériában van, és érdemes róla azt is elmondani, hogy 13 győzelméből csak egyet nyert pontozással.

Rousey – aki Conor McGregor mellett a UFC legnagyobb húzóneve - hosszú kihagyása utáni visszatérését Nunes ellen sokan nem hagyták szó nélkül.

Julianna Pena szerint hallatlan, hogy egy ilyen brutális vereség után valaki kihagyjon több mint egy évet, majd egyből az övért küzdhessen. A „Venezuelai Boszorkány” elhintette, hogy lehet, hogy inkább elmegy a Combate szervezethez bunyózni, ahol egyből bajnokot csinálnak belőle, és komolyabban meg is fizetik. Szerinte a 29 éves Ronda a súlycsoport „legrosszabb bunyósa,” és négymeccses győzelmi sorozata után felháborítónak tartja, hogy nem ő bunyózhat a címért.

A másik bunyós, aki felnyomta az agyát, természetesen Cristiane „Cyborg” Justino volt, aki a közösségi médiában adott hangot felháborodásának egy hosszú posztban. Kifejtette, hogy Rousey azért nem fog soha kiállni ellene, mert nem más mint egy médiatermék, akit a UFC végig maximálisan támogatott, de még ez a hátszél sem volt elég, és kiderült, hogy nem ő a legjobb. Meggyőződése, hogy Ronda nem azért nem bunyózik újra Hollyval, mert az kétszer kikapott a meccsük óta, hanem mert tudja, hogy Holly jobb nála, és pont ezért nem fog soha kiállni ellene sem.
Ronda a szteroidokkal jön, mint kifogás, pedig bizonyítottam azzal, hogy a UFC-ben való debütálásom előtt már egy évvel is engedtem, hogy tesztlejen az USADA.

Ronda az övet nem megnyerte, hanem megkapta egy sajtóeseményen, majd első címvédésén nem is az első számú kihívóval bunyózott.

Cyborg, az Invicta pehelysúlyú bajnoka régóta kampányol egy meccsért Rondával –eddig sikertelenül -, pedig kétségtelen, hogy az a női MMA legnagyobb eseménye lenne. Dana White kijelentette, hogyha Ronda visszaszerzi az övét Nunestől, a Cyborg elleni meccs „biztosan megtörténik”, de hát hallottunk mi már tőle sok mindent, ami aztán mégsem úgy volt.

Ronda egyébként Twitteren azt írta: "#fearthereturn", azaz "féljétek a visszatérést", amire Cyborg mindössze három sírvanevetős szmájlival reagált.

Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá