Roger Gracie vs. Buchecha: a visszavágó, amire az egész BJJ világ vár
bJJ

Roger Gracie vs. Buchecha: a visszavágó, amire az egész BJJ világ vár


Vasárnap két 10-szeres brazil jiu jitsu világbajnok epikusnak ígérkező csatáját láthatjuk.


Öt év kellett ahhoz, hogy összehozzák a visszavágót Roger Gracie (70-7-1) és Marcus “Buchecha” Almeida (99-8-1, atyavilág!), a két legeredményesebb brazil jitsu versenyző között. Gracie a tizedik világbajnoki címe után vált halhatatlanná a sportban, ez előtte senkinek sem sikerült, viszont az idei világbajnokságon Buchecha beállította a rekordját. A két jitsukirály összetalálkozott már a tatamin, de a meccs sajnos csak arra volt jó, hogy egy visszavágóért kiáltson:A fenti meccs 2012-ben játszódott a Metamorisban, csak szubbal lehetett volna nyerni, de 20 perc alatt egyikőjük sem tudta kopogtatni a másikat, így döntetlen lett belőle. Buchecha azért sokszor ijesztgetett a meccsen, majdnem behúzott egy karfeszítést, ez minden nézőt meglepett. A mostani, vasárnapi visszavágón már nem csak szubbal, hanem pontokkal is lehet nyerni.


Hozzá kell tenni, hogy Gracie 2012-ben két év kihagyás után fogadta el a kihívást, ő akkor már nagyban MMA-zott. A BJJ mester 2006-ban vágott bele az MMA-ba is, legyőzte karfeszítéssel Ron Watermant, két évvel később Yuki Kondo-t, 2010-ben pedig a néhai Kevin Randlemant (RIP) fojtotta le. Mint láthatjuk, Roger az elején nem tolta túl az MMA meccseket mennyiségben, de 2011-től már sűrűbben vállalt be mérkőzéseket, időközben Buchecha-nak megadatott az a "luxus", hogy csak BJJ-vel kellett foglalkoznia, nem vonta el a figyelmét más sport.


Gracie most is 2 éves kihagyás után feszül neki ellenfelének, legutóbb 2015-ben meccselt, akkor Rodrigo Medeiros akadt a horgára, karfeszítés formájában. Marcus Almeida emellett rendkívül aktív BJJ-ben, idén már volt 8 meccse, ez lesz a 9.

Az összecsapást hivatalosan itt lehet megnézni, de fizetni kell érte. Ha találtok hozzá más streamet, mindenképp szóljatok, és frissítjük vele a cikket.Szólj hozzá