Rocky szerint Usmannak nincs esélye ellene a visszavágón
MMA

Rocky szerint Usmannak nincs esélye ellene a visszavágón


Leon Edwards 2022 legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy KO-zta Kamaru Usmant a UFC 278-on, az utolsó menetben.

A mérkőzésen Usman állt nyerésre, azonban egy benézett fejrúgás a vesztét okozta.Az egykori P4P bajnoknak ezzal megtört a 19 mérkőzéses nyerő szériája, és természetesen elvesztette a váltósúlyú bajnoki címet is, ami oly sokáig az övé volt.

A mérkőzés azonnali visszavágóért kiáltott, és ezt a nigériai meg is kapta. Az Edwards vs. Usman 3-at most hétvégén, a UFC 286-on rendezik, ami a gála főmérkőzése és az év egyik legjobban várt visszavágója is egyben. 

Annak ellenére, hogy Usman a mérkőzés 99,99 százalékát az uralma alatt tartotta (az első négy menetet mindegyik bíró neki ítélte), és a bukik szerint ő az esélyes, Leon úgy érzi, neki áll a zászló a visszavágón:
“Egy kiütéses vereség mindenkit máshogy érint” – mondta Edwards a BT Sport-nak. "Hány éves most, 35-36? Egy olyan ellen harcol, aki legutóbbi kiütötte, szóval érdekes lesz látni, ez a vereség mennyire maradt benne. Min tudna változtatni? Úgy szokott bunyózni, ahogy azt ellenem tette. Nem hiszem, hogy 5-6 hónap alatt teljesen meg tudott újulni."

A pszichológiai előny egy dolog, de van még valami, ami Leon szerint az ő malmára hajtja a vizet, mégpedig, hogy a hazai pálya előnyeit élvezheti majd, mivel a mérkőzést az O2 Arénában rendezik:
“Ez az első alkalom, hogy idegenben kell mérkőznie, valaki másnak az otthonában. Én még sosem kaptam ki Angliában. Engem a közönség energiája éltet. Egyszerűen nem látom a szemeim előtt azt, hogy legyőz engem.”

Csakúgy, mint anno Usmannak, már Edwardsnak is elképesztő szép a mérlege, az utolsó 11 mérkőzése alatt egyszer sem tudták legyőzni. Overall mérlege 20-3 mindössze 1 NC-vel, eddigi karrierje során mindössze két ember tudta legyőzni: 2015-ben Usman (akin legutóbb revansot vett ugyebár), valamint Cláudio Silva (ő is csak megosztott pontozással), hiszen az első veresége nem "igazi", hiszen egy illegális térdes miatt kellett leléptetni, szóval nem szabad lebecsülni őt.

Mit gondolsz, ki nyeri a trilógiát?


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá