Robert Whittaker vs. Darren Till: rossz volt, vagy jó?
MMA

Robert Whittaker vs. Darren Till: rossz volt, vagy jó?


Erősen megosztja az MMA rajongóit a hétvégi gála főmeccse, melyen az egykori bajnok, Robert Whittaker és az egykori bajnoki kihívó, Darren Till csapott össze egymással.

A tábor egyik fele azt mondja, szar volt a meccs, a másik pedig azt, hogy ez nem igaz, mert egy izgalmas csemegének voltunk a szemtanúi.

Először a szubjektív véleményünk jön, aki nem bírja az ilyesmit, az inkább tekerjen egy kicsit lejjebb. Szóval. Mivel ez a meccs nagyon várós volt, igazi tűzijátékot vártunk. És hát tudja mindenki jól, mi történik, ha az elvárások az egekben vannak: csalódás.

Ilyenkor óriási adok-kapok-ot vár az ember, nagyrészt állóharcot, ahol esik-kel mindkét fél, véresre verve egymást. Tudjátok, olyan Robbie Lawler vs. Rory MacDonald szintű háborút. Mivel ezt így szórul szóra nem kaptuk meg, csalódást éreztünk az élő közvetítés után.

Ne kezdjük el sarazni a casual/új MMA rajongókat, amiét nem tetszett nekik ez az összecsapás. A csecsemőt sem neveted ki azért, amiért még nem tud olvasni. Majd eljut odáig, sőt, lehet, hogy gyorsabban tud majd olvasni, mint te.

Hozzátesszük, hogy hajnali 4-5 órakor, amikor a meccset közvetítik, már nem fog annyira jól az ember agya, ezért visszanéztük a mérkőzést éberen is, normális időpontban. Ilyenkor már eszünkbe jut, hogy mind Darren, mind Whittaker kontrabunyós.

Tovább nehezítette a helyzetet az, hogy mindketten KO-s vereséget szenvedtek el tavaly, ami extra óvatosságra inti az embert. A második menetben sajnos megsérült Till térde, de elmondása szerint csak annyira, hogy nem tudott rugózni vele annyit, azaz nem keresett kifogásokat, és dicsérte Robert erőteljes és pontos lábrúgásait.

Azaz inkább védekezésből indítják a legjobb kombinációikat (bár ha Whittaker autó lenne, mondhatnánk rá, hogy 3 másodperc alatt van 100-on, mert roppant robbanékony, Till pedig szintén a semmiből szokta előhúzni a balegyenesét), és mindketten inkább kivárnak arra a pillanatra, amikor a legjobb támadni.

Ha casual, ha hardcore fan vagy, az első két menetre nem lehetett panaszod. Mindketten leütötték egyszer-egyszer a másikat. Amikor Robert kinyílt, kapott egy kemény könyököst az állára, és amikor Till akarta előremenetelni, akkor ő csücsült le a földre az ausztrál ütéseitől. Ennél jobb nem is lehet egy bunyó.

Azért nem láttunk vérfürdőt, mert mindketten nagyon jól védekeztek. Nem mentek bele ész nélküli adok-kapokba, tanultak korábbi hibáikból.

Till zseniálisan jól hajolt el Robert támadásai elől (na jó, ENNYIRE azért nem jól...) Whittaker pedig ügyesen mozgott el. A harmadik, negyedik és végső menet már nem volt ennyire eseménydús az imént már említett küzdőstílusbeli egyezés miatt, de gyönyörű állóharcot láthattunk.

Igen, annak ellenére, hogy kimért, óvatos, okos technikai csata folyt, gyönyörű volt, ahogy ezt Israel Adesanya is megjegyezte a Twitteren:Ahogyan azt a MMA keménymag és maguk a bunyósok is mondták a meccs után, ez egy sakkmeccs volt.Egy sakkmeccs pedig lehet unalmas és lehet izgalmas is egyben, attól függően, mennyire értesz hozzá.

Te milyennek láttad ezt a mérkőzést?


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá