Robert Whittaker el akarta napolni a sürgős műtétet, hogy címet védhessen
MMA

Robert Whittaker el akarta napolni a sürgős műtétet, hogy címet védhessen


Nooormális?

A középsúlyú bajnokon bár nem életmentő, de sürgős műtétet kellett végrehajtani tegnap, a UFC 234 napján, ahol címet kellett volna védenie Kelvin Gastelummal szemben. Állítólag nagyon fájt a hasa, de még így sem akarta lemondani a bunyót.

"A Kaszás" még mindig kórházban fekszik a sikeres műtét miatt, ezért jiu-jitsu edzője, Alex Prates adott ki közleményt a helyében:

“Hasi fájdalmai voltak, de nem akarta, hogy orvoshoz vigyék, mindent megtett, hogy a meccs ne maradjon el. A UFC hajnali 1-kor végül egy helyi kórházba szállíttatta. Sürgős műtéten esett át 4:30-kor egy sérv miatt, ami veszélyeztette a beleit is."

Prates szerint Whittaker annyira önfejű volt, hogy megpróbálta meggyőzni az orvosokat, hogy ne műtsék meg, engedjék bunyózni.

"Nem tudjuk a műtétet egy másik napra áttenni? Robert egy szamuráj, küzdeni akart bármi áron, de itt most nem volt apelláta. Komoly volt a probléma, azt mondták, ha bekap egy ütést a hasára, akkor az halálos is lehet. Ilyenkor az egészség és a regeneráció a legfontosabb."


Szólj hozzá