Ricky Simon lesz Faber ellenfele
MMA

Ricky Simon lesz Faber ellenfele


Az már nem újdonság, hogy Faber a visszavonulásából tér vissza a közeljövőben, mivel a mai napon már elhoztuk nektek ezt a hírt, de az ellenfeléről, Ricky Simónról még nem esett túl sok szó, úgyhogy nézzünk egy picit a körme alá.

Simón Faber ellen a kilencedik győzelmére készül zsinórban, ebből negyedikre a UFC berkein belül. Az utolsó mérkőzése februárban a UFC 234-en volt, ahol Rani Yahya ellen került ki győztesként egyhangú pontozással. Eddigi legnagyobb győzelme azonban az első UFC szereplésén érkezett, amikor Merab Dvalishvilit fejezte be egy guillotine fojtással. Dvalishviliről annyit kell tudni, hogy Matt Serra egyik legtehetségesebb tanítványa és elsősorban a földharcáról híres. Az, hogy Simón be tudta őt fejezni az első UFC mérkőzésén mindenképpen egy komoly skalp számára.

Az erőssége elsősorban a jó kondija, illetve a földharca, amit a portlandi Gracie Barra csapatban csiszolgat Fabiano Scherner főedzőjével karöltve. Van neki továbbá 5 kiütéses győzelme is, szóval egy sokoldalú harcosról van szó, aki még mindig csak 26 éves. Simón utolsó UFC szereplésén egy számozott gála fő kártyáján kapott lehetőséget, és ahogy fentebb már írtam, Yahyat legyőzve élt is vele.
A Faber elleni összecsapással elsősorban azt szeretné elérni, hogy szélesebb körökben is megismerjék a nevét és átlépje a harmatsúly top 15-ös küszöbét.

Faber visszatérő mérkőzése tehát közel sem lesz egy laza séta a Duna parton, mert Simón méltó ellenfél lesz és biztosan feladja majd a leckét a szervezet ikonjának.
A mérkőzésre július 13.-án kerül sor a UFC on ESPN+ 13 gáláján, de joggal nevezhetnénk Alpha Male Fight Nightnak is, mivel a Faber által vezetett edzőterem több képviselője is helyett kapott a nyolcszögben.
A mérkőzéseket végig böngészve még elmondhatjuk, hogy nagyon fincsi kis estére számíthatunk, mert szinte az összes párosítás izgalmasnak ígérkezik.

Lessétek be a többi összecsapást ezen a linken.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá