Rendkívüli: Yoel Romero otthagyta a UFC-t
MMA

Rendkívüli: Yoel Romero otthagyta a UFC-t


Váratlan bejelentés jött szombat hajnalban a tengerentúlról. Menedzsere szerint ugyan Yoel Romero-nak három mérkőzése még hátravolt a szerződéséből, de ezt elengedték neki.

"Isten Katonája" sajnos három bunyót vesztett egyhuzamban, és ez (sőt, néha még ennél is kevesebb) gyakran jelent automatikus kizárást a UFC-ből. Legutóbb Israel Adesanya-val bunyózott, minden idők legrosszabb címmeccsén. A "bunyón" elképesztően kevés akciót láthattunk, és Dana White Yoel-t okolta, mert kihívóként neki kellett volna véres szemekkel küzdenie.

Előtte erősen vitatható módon kapott ki Robert Whittaker-től és Paulo Costa-tól (mindkét bunyót simán oda lehetett volna adni neki is).

Kész csoda, de 43 évesen Yoel még mindig a UFC legjobbjai közé tartozott – ha volt olyan ember, aki sosem lett UFC-bajnok, de nagyon megérdemelte volna, akkor az ő. 2013-ban debütált a UFC-nél ezüstérmes olimpiai birkózóként, első 8 meccsét meg is nyerte egyhuzamban.

Mindössze egyetlen egyszer tudták finiselni az eddigi karrierje során, ő viszont 13-ból 11 embert kiütött a picsába.

Minden bizonnyal a Bellatorban folytatja majd, de ez még kérdéses – akár a BKFC is leigazolhatja.

Mit szóltok a hírhez?


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá