Rendkívüli! Az évtized legjobb gálájáról rántotta le a leplet a UFC
MMA

Rendkívüli! Az évtized legjobb gálájáról rántotta le a leplet a UFC


Csak úgy pörögnek az események az MMA világában: az év egyik legjobban összepakolt gálájáról adott hírt a UFC nem sokkal azután, hogy Francis Ngannou bejelentette, a PFL-hez igazolt.

Dana White-ék most árulták el a nagyvilágnak, hogy július 30-án (magyar idő szerint) rendezik meg a UFC 291-et, amelynek főmeccsén visszavágózik Dustin Poirier és Justin Gaethje, előmeccsén bunyózik Alex Pereira és amelyen visszatér Tony Ferguson, Jan Blachowicz, Paulo Costa, Michel Pereira, Stephen Thompson és még sokan mások!

KAPASZKODJ!

Főmeccs: Gaethje vs. Poirier


Poirier és Gaethje 2018-ban az év legjobb mérkőzésén esett egymásnak egy körömrágós, nyílt sisakos bunyón, amit végül Dustin nyert meg TKO-val. Gaethje, korunk egyik legszórakoztatóbb MMA fightere július végén visszavághat Poiriernek ezért, és mivel a második és a harmadik kiemelt versenyzőről beszélünk könnyűsúlyban, a meccs győztese címmérkőzést kaphat a cégtől.A két contender ráadásul a BMF övért bunyózhat, amit először Jorge Masvidal és Nate Diaz között rendezett meg a UFC. Masvidal nyerte azt a találkozót, és Dwayne Johnson adta át neki az egyedik BMF övet, ami azóta sem talált más gazdára. De majd most!

Előmeccs: Alex Pereira vs. Jan Blachowicz


Külön cikket érdemelne már ez az egy bunyó is a gálán, de mivel az egész fight card nyilvános lett ma, ezért egyben számolunk be minden bombahírről. Bizony, Alex Pereira is ezen a UFC 291-en tér vissza, miután kikapott Israel Adesanyatól középsúlyban.

Pereira megmondta, hogy félnehézsúlyban lesz a következő meccse, és ez így is lett: ellenefele Jan Blachowicz lesz. Aki óriási falat. Egy korábbi félnehézsúlyú bajnokról van szó, aki Adesanyát is kipontozta, amikor a nigériai Pereirához hasonlóan felmerészkedett félnehézbe hozzá.

A lengyel a harmadik helyen áll a ranglistán, tehát ha Pereira megveri, akkor egy, vagy inkább nulla lépésre lesz egy címmérkőzéstől. Amin nem csodálkozunk, hiszen ő is középsúlyú bajnok volt. Irtózatosan várós ez a meccs, talán még a főmeccsnél is várósabb. De ezt majd a kommenteknél mondjátok el nekünk, hogy melyiket várjátok jobban.

Harmadik legelőkelőbb mérkőzés: Tony Ferguson vs. Bobby Green


Szintén külön cikket érdemelne Tony Ferguson bunyójának bejelentése. "El Cucuy" élete legrosszabb formájában van, öt mérkőzést veszített el egyhuzamban, kikapott Nate Diaztól, Michael Chandlertől, Beneil Dariushtól, Charles Oliveirától és Justin Gaethjetől is.

Azonban, ha belegondolunk, ezen bunyósok egyikétől sem szégyen kikapni. Valószínűleg ezért ad a UFC még egy esélyt Tonynak a szépítésre. Azonban ha a 39 éves bunyólegenda nem tudja megverni Bobby Greent sem, akkor tényleg itt az ideje annak, hogy visszavonuljon.

Irtó izgalmas lesz ez a meccs is, ezt fél szemmel fogjuk tudni csak nézni Tony miatt.


És még mindig nincs vége! Paulo Costa vs. Ikram Aliskerov


Szinte hihetetlen, de még egy elképesztő bunyó jön a főkártyára: Paulo Costa is a UFC 291-en tér vissza, miután tavaly augusztusban leverte Luke Rockholdot és miután zsíros szerződést kötött a UFC-vel.

Hogy nem lesz könnyű dolga, az enyhe kifejezés: a 14-1-es DAGESZTÁNI Ikram Aliskerov áll majd szemben vele a ketrecben, aki négyszeres sambo világbajnok. Magyarán egy másik Khabib. Vagy inkább egy másik Chimaev, ugyanis számos KO-ja van. Itt kő kövön nem marad majd.

Stephen Thompson iz back!


Szintén a főkártyán kapott helyet Stephen Thompson többszörös váltósúlyú bajnoki kihívó, aki tavaly decemberben TKO-zta Kevin Hollandot. A karatemester ellenfele a brazil Michel Pereira lesz, aki a UFC egyik legkiszámíthatatlanabb stílusú fightere. Ez is garantált tűzijáték lesz.

Ültetők?!?!


Kiszorult a főkártyáról a nehézsúlyú sztár Derrick Lewis, akinek a legtöbb KO-ja van Matt Brown-nal fej-fej mellett a UFC-ben (13). Marcos Rogerio De Lima-val néz majd szembe a szebb napokat is megélt (három meccset vesztett el egyhuzamban) bunyós. Marcos  szubolta nemrég Andrei Arlovskit, és valami brutális nagy hegyomlás az ember. Itt valaki feküdni fog, az egészen biztos.

Szintén bombameccs lehet a Kevin Holland vs. Michael Chiesa ültetőből, ami az utolsó bejelentett bunyója ennek a monster gálának, ami nemcsak az év, de talán az elmúlt pár év legjobban összepakolt UFC-eseménye.

Alig várjuk.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá