Pár érdekesség Zhang Weili-ről
MMA

Pár érdekesség Zhang Weili-ről


Ez a cikk pont azért született, hogy elhozzon pár érdekességet a brazil bajnoknál is jóval kevésbé ismert kínai kihívóról, Zhang Weili-ről (19-1).

Tehát az est két főszereplője, a brazil bajnok Jessica Andrade (20-6), aki a UFC 237-en hódította el a női szalmasúlyú övet Rose Namajunas-tól egy rendkívül impozáns és ritka „slam” KO-val, illetve az első kihívója, a kínai Zhang Weili, akinek a hétvégi összecsapás mindössze a negyedik mérkőzése a UFC berkein belül (USA-ban is még csak egyszer mérkőzött).

Lássunk pár érdekes „fun fact-et” a kínai hölgyről, hogy egy picit jobban megismerjük őt, mert van egy sanda gyanún, hogy még fogunk róla hallani eleget.

- Zhang az előző három mérkőzésén 185-73 arányban vitt be több hangsúlyos találatot, mint az ellenfelei.

- Zhang első profi mérkőzését elveszítette, amit 2013 Novemberében vívott és azóta veretlen, ami 19 győzelmes szériát jelent. Ez mindenképpen figyelemreméltó.

- Az talán kevésbé meglepő, hogy Zhang a Kung Fu megszállottja, mivel Kínában a gyerekek hamarabb tanulják meg a Kung Fu alapjait, mint elszámolni tízig. Érdekesség azonban, hogy gyermekkorában a fő motivációja az volt, amikor elkezdte a Kung Fu-t, hogy megtanuljon repülni a sport segítségével, amit egy filmből látott. Az első edzésén meg is kérdezte a mesterét: „Mikor tanulhatom meg, hogy hogyan kell repülni?”

- Aki már látta Zhang-ot küzdeni, biztos észrevette, hogy jó erőben van és testfelépítése is nagyon rendben van. Ezzel párosul a rendkívüli ereje, amit mindenképpen érdekes lesz látni Andrade ellen, aki szintén hasonló fizikai paraméterekkel rendelkezik. Mikor erről kérdezték Zhang-et, elárulta, hogy édesapja egy bányában dolgozott, szóval a fizikai erejét tőle örökölhette. A mentális erőt pedig az édesanyjától. Van egy idősebb testvére is, aki aranyásóként dolgozott, de kilépett a munkából, hogy Zhang karrierjét segítse és nyitott egy edzőtermet Pekingben (Black Tiger Fight Club), ahol Zhang edz és készül minden egyes mérkőzésére.

- Zhang legfőbb inspirációja Ronda Rousey karrierje (remélem a vereséget jobban viseli, szerk.) továbbá Guangyou Ning, aki 2014-ben megnyerte a The Ultimate Fighter China sorozatot. Amikor először látta Rousey-t küzdeni meglepte őt, hogy a nők a mennyire erősek és dominánsak tudnak lenni, ezért ő is meg akarta mutatni, hogy mire képes. Ez a párhuzam azért is érdekes, mert Rousey épp a minap fejezte ki tiszteletét Zhang felé egy twitter posztban.- Van még azonban más harcos is, akire Zhang nagyon felnéz, és ez okozhat némi meglepetést is. Zhang rendkívül kedveli Tony Ferguson stílusát és minden edzéséről posztolt videót nyomom követ, főleg a Wing Chun edzések miatt. „Egyedülálló stílusa van. Nézem az edzéseiről készített videókat és látom, hogy használja a Wing Chun bábut. Ezt pedig képes még a küzdelem alatt is alkalmazni. Annyira nyugodt és higgadt, ahogy a térdeit, könyökét vagy ütéseit használja. Egy igazi harcos.” árulta el Zhang az egyik interjú alatt.

- Mivel Zhang nem csak egy kevert harcművész 24/7, ezért nyilvánvaló, hogy vannak hobbijai is, amikkel szereti kitölteni az edzések közötti időt. Kedvenc elfoglaltsága a főzés és nagyszerű szakácsnak tartja magát. A moziba járás is az egyik kedvelt elfoglaltságai közé tartozik. Imádja a Marvel filmeket és a kedvenc szuperhőse a Pókember.

A cikk írása közben én is nagyon sok új infóhoz jutottam vele kapcsolatban és azért is gondoltam, hogy megírom Nektek, mert az első három UFC-ben töltött szereplése meggyőző volt és mint mondtam a cikk elején, véleményem szerint még sokáig a legjobb szalmasúlyú női versenyzők közé fog tartozni.

Lehet, hogy túlságosan nagy „hardcore fan” vagyok, de én várom ezt az összecsapást, illetve a co-main event sem lesz piskóta, de mindenképpen figyeljetek oda Kara-France vs De La Rosa összecsapásra is.

A gálát egyébként 12 órától közvetíti a Sport TV elő magyar kommentárral.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá