Pankráció: Növényi Norbert összecsap Makai Renátóval májusban

Pankráció: Növényi Norbert összecsap Makai Renátóval májusban


Nemzetünk büszkesége, Növényi Norbert (olimpiai bajnok birkózó, kick-box Európa-és világbajnok, grappling világbajnok, MMA profi világbajnok) a magyar pankrátorokkal a HCW (Hungarian Championship Wrestling)-vel kezdett közös együttműködésbe, és mint pankrátor lép majd a szorítóba májusban a szintén küzdősportoló és profi MMA versenyző Makai Renátó "ellen "egy pankráció show keretein belül.


Növényi és Makai Sárközi Róbert (MMA Európa-bajnok) edzései, edzőtáborai  és a szegedi csapathoz fűződő jó kapcsolataik által ismerték meg egymást.

"A visszatérésemre a ringbe annyit, hogy ez igazából nem visszatérés, hiszen ez számomra egy látványos és izgalmas show,bár igaz hogy rengeteg kemény munkával jár, sok akrobatikus elemekkel teletűzdelt technikákat kell végrehajtani és nagy a sérülés veszély, de mégsem az a tétje mint mondjuk egy MMA-VB-nek vagy egy birkózó olimpiai bajnokságnak! A pankráció számomra mindig vonzó volt, már csak azért is mert az édesapám az ötvenes évek elején profi pankrátor volt és bejárta vele nyugat europát  mint Fehér Angyal nevű pankrátor."


"Ahhoz, hogy újra ringbe lépjek kellet az a közösség (HCW) amibe bekerültem Makai Renátó révén, aki egyébként eredményes küzdősportosként kezdte mint judós, és utána váltott MMA-ra majd a pankrációra! Számomra öröm vele dolgozni és egy Showban fellépni! Olyan fiatalembernek ismertem meg, aki amibe belekezd azt szívvel lélekkel és alázattal teszi, ezért biztos vagyok benne, hogy a Pankrációban is nagy sikereket fog elérni és én ehhez kívánok kitartást és sérülésmentes felkészülést! A HCW-nek és Pankrátorainak meg nagy nemzetközi sikereket és elismerést!" – mondta Növényi Norbert.
Szólj hozzá