Otthagyta Borics Ádám csapatát Kamaru Usman
MMA

Otthagyta Borics Ádám csapatát Kamaru Usman


Kamaru Usman július 11-én védheti meg váltósúlyú bajnoki címét Gilbert Burns-szel szemben, és érdekes módon otthagyta régi, jól bevált csapatát. A bajnok edzője eddig Henri Hooft volt, Borics Ádámot is ő edzi Floridában.


A váltás mégis logikus, ugyanis Burns is a floridai csapat része, az pedig nem túl egészséges, hogy két csapattárs küzd egymás ellen. Nem is az a probléma, hogy ismerik egymást, hiszen nem tegnap lettek csapattársak, szóval volt idejük bőven kiismerni a másikat. Az edzőnek van nehéz dolga ebben az esetben.


Hogy miért Usman hagyta el a jól bevált csapatot, és nem Burns? Ez jó kérdés, mivel ő a bajnok, elvileg neki kellene jobb feltételek mellett készülnie. Kamaru ezzel kapcsolatban azt mondta, nagyon sokan edzettek a csapatban, és úgy érzi, több figyelemre van szüksége, amit nehéz megadni egy edzőnek, ha mellette 40-50 más emberrel is kell foglalkozni egyszerre.


Elmondta azt is, hogy már érett neki ez a váltás a Gilbert elleni meccstől függetlenül is, mert sok váltósúlyú van a csapatban, akik megtalálhatják a rést a pajzsán, hiszen mindenkinek van gyenge pontja MMA-ban.


Szerinte úgysem az edzőn múlik minden, hiszen ha nem adsz bele az edzésbe apait-anyait, az edző nem dolgozhat helyetted, szóval nem lesz gond az edzőváltás.


Trevor Wittman lett Usman új edzője, akinek kezei alatt megfordult már Rose Namajunas, Stipe Miocic és Justin Gaethje is.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá