Összejöhet egy Jose Aldo-Dominick Cruz szupermeccs?
MMA

Összejöhet egy Jose Aldo-Dominick Cruz szupermeccs?


Cruz teljesen komolyan kampányol érte, és elvileg Aldo is nyitott rá – de a brazil reakciójáról egy rettenetes bulvárlap írt, úgyhogy csak óvatosan. Mindenesetre:A UFC harmatsúlyú bajnoka, Dominick Cruz sosem csinált titkot abból, hogy több pénzért akar verekedni, és pontosan tudja, hogy a nagyobb összegeket a szupermeccsekben kell keresnie. Kijelentette, hogy kész kiállni Jose Aldóval, és most úgy tűnik, Aldónak is tetszik az ötlet, ha ugyan az ő nyilatkozatát nem egy bulvárlap szerkesztőségében hegesztették. Haladjunk sorjában.

Cruzt néhány héttel ezelőtt ismét kihívta T.J. Dillashaw. A volt 135 fontos bajnok UFC 200-as győzelme után, Instagramon célozta meg a jelenlegi királyt, aki januárban pontozással elvette az övét. A Dominator egy ESPN-es podcastben reagált a kihívásra, mégpedig úgy, hogy lesöpörte az asztalról, azzal, hogy a 145 fontos mezőny sokkal izgalmasabb neki.
Nem igazán érdekel a fickó. Annyi más bunyó van, ami nagyon fontos. Ott a 145 font. A bajnoki öv ott lebeg az interim öv (hordozója, Jose Aldo) és a Notorious (Conor McGregor) közt. Ki tudja? A Notorious megsérülhet a Diaz elleni meccsen, kidőlhet 6-7 hónapra, és akkor valaki másra lesz szükség, hogy megvívjon az ideiglenes övért (Aldóval). Én hajlandó vagyok beugrani, és megküzdeni az interim világbajnoki címért, és egyesíteni két övet. Miért ne? 145 fonton, egy szempillantás alatt bevállalnám. Az sokkal nagyobb meccs és sokkal nagyobb móka lenne, mint amit T.J. Dillashaw tudna nyújtani.

Dillashaw senkit sem érdekel. Nem tudja eladni a meccseit. Senki még csak meg se mukkant, amikor lebunyózott három menetet, és kipontozta Assuncaót. Nem ugorja meg az ingerküszöböt, nem hozza a mutatókat. Én olyan meccset akarok, aminek van értelme, ami izgatja az embereket. Egy meccs, ami egyesít két övet, 145 fonton, az felizgatná az embereket.

Cruz fantáziáját egy másik szupermeccs is beindítja. Azt mondja, hogy ha a 125 fontos bajnok, pound-for-pound éllovas Demetrious Johnson feljönne harmatsúlyba, és megint megvívnának (első meccsüket 2011-ben, még 135 fonton Cruz nyerte, egyhangú pontozással), hogy eldöntsék, ki valójában a súlycsoportoktól függetlenül legjobb harcos, az is izgalmas buli lenne. Aztán visszatért a pehelysúlyra, és latolgatni kezdte az esélyeit.
Fel tudok menni 145-re, és nagyon is versenyképes tudok ott lenni. Engem nagyon nehéz eltalálni, gyors vagyok, küzdöttem már 45-ön, és kész vagyok ismét megtenni. Kész vagyok rá, mert összehozni két övet, és egyesíteni őket – ezt nem csak, hogy senki nem tette még meg, de nagyon kemény feladat is. Kihívás. Jó móka, és érdekes párosítás. Ezt akarják látni az emberek. Nem pedig azt, ahogy megint megverem ezt a senki-se-ismeri Dillashawt.

Ezek a mondatok biztos, hogy elhangzottak. Ami nem biztos, az az alábbi szöveg, melyet elvileg Jose Aldo mondott a „késsel erőszakolta meg az ufót a sátánista migráns” jellegű szövegekkel támadó The Daily Starnak. Tehát legyünk szkeptikusak:
Szerintem remek, hogy Dominick ezt mondja. Új korszakot élünk. Conor ezt csinálta, és most mindenki őt akarja utánozni. Ez tetszik. Remélem, összejön, remélem, a jövőben meglesz ez a meccs. De először is, vitathatatlan bajnokká kell válnom. Utána minden kihívásra válaszolhatunk, és mindenkire lőhetünk, mert ez segíti a karriered, és annak pénzügyi oldalát.

Aldo nyilatkozatát eddig egyik komolyan vehető MMA-lap se vette át (rajtunk kívül, hehe), ez is sokatmondó. Mindenesetre ha tényleg így állnak a dolgok, akkor is csak a csillagok olyan együttállása kellene az Aldo-Cruz szupermeccshez, ami, hát, elég ritka. Ugyanakkor azt is nehéz elképzelni, hogy a brazil nemet mondjon egy ilyen ajánlatra, ha egyszer mégis szembe jön, Cruz álláspontja pedig teljesen világos. És McGregornak köszönhetően most, néhány évnyi mellőzöttség után, megint trendi és elérhető a súlycsoport-ugrás a UFC-ben.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá