No contest-re valtoztatták Fabricio Werdum TKO-s vereségét
MMA

No contest-re valtoztatták Fabricio Werdum TKO-s vereségét


Fabricio Werdum egy ellentmondásos vereséggel mutatkozott be a PFL-ben.

Úgy tűnt, honfitársa, Renan Ferreira épp lekopog egy háromszög fojtást, de közvetlenül ez után már ököllel ütött fejre. Werdum a kopogás után nem állt le, hanem próbalta még jobban fojtani az ellenfelét, de azok a kalapácsok rendesen ültek és nagyot is szóltak.

Ferreira feje végül kiszabadult, így folytatta a kalapácsütéseket, amelyekkel annak rendje és módja szerint ki is végezte Werdumot.A kopogás egyértelműen hiba volt, hiszen a meccs ment tovább, és hát láttuk, mi történt a sikertelen (értsd: az ellenfél nem ájult el) szub kísérlet után. Ha nincs kopogás, akkor egyértelműen ott lett volna a nyert meccs.Azért írjuk ezt feltételes módban, mert az ottani atletikai bizottság hosszasan elemezte a történteket, és végül úgy döntött, elveszi Renantól a győzelmét, és utólagosan no contest-re változtatja az eredményt.

Meglehetősen fura döntés, hiszen ha Werdummal értenek egyet, akkor neki kellett volna ítélni a győzelmet (azzal a címszóval, hogy az ellenfél kopogott) ahelyett, hogy no contest-et kiáltanak, ha meg nem, akkor hagyni kellett volna mindent úgy, ahogy volt.

Erre csakis egy magyarázat lehet: a Schrödinger macskája eset áll fenn, vagyis elismerik ugyan, hogy volt a kopogás, de mivel látták, hogy Renan győzött utána, ezért úgy ítélkeztek, hogy mindketten kikaptak, mégis mindketten nyertek - attól függően, kinek a szemszögét nézzük.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá