Nick Diaz: a tesóm, Nate legyőzné az
MMA

Nick Diaz: a tesóm, Nate legyőzné az "unalmas" Khabibot


Nick Diaz is megszólalt a Conor-Khabib kapcsán. A Strikeforce korábbi bajnoka egyszer már elmondta Conor stílusáról, hogy "tetszik neki", és most elárulta, hogy az írnek szurkolt a UFC 229-et nézve, mert Khabib Nurmagomedovot unalmasnak tartja.


A casual MMA néző valószínűleg egyetért Diazzal, és az igazat megvallva, én is, hiszen sokkal látványosabb tud lenni az állóharc, mint a birkózás és a földharc. Most hétvégén ez utóbbi stílus nyert, méghozzá simán, de Nick szerint testvére, Nate el tudna bánni a könnyűsúlyú bajnokkal:
“Kell egy stílus ahhoz, hogy le tudj győzni egy ilyen birkózót a földön. Szerintem a testvérem meg tudná verni [Khabibot]. És persze én is. Az embereknek több kell belőlünk, és kevesebb az olyan harcosokból, mint Khabib. Piszkos bunyó, amit vív, leszorítja a másikat, és kis ütésekkel sorozza.”Piszkos vagy nem, az biztos, hogy effektív. Mert ugye a hétvége kérdése nem csak azt volt, hogy Conor McGregor le tudja-e győzni Khabib Nurmagomedovot, hanem az is, hogy ha összeteszünk egy állóharcost egy birkózóval/földharcossal, akkor ez utóbbi fog nyerni – ugyanezt láttuk a UFC kezdetein is, amikor Royce Gracie lefojtott mindenkit.


Még mindig kérdés, hogy mi lesz a könnyűsúlyú bajnokkal, de mivel McGregor már kért tőle visszavágót, és ott van Tony Ferguson is, kötve hiszem, hogy egy váltósúlyút tennének oda elé. Nick-ről nem is beszélek, hiszen ő még középsúlyba is fel tudott menni 2015-ben.

De persze lehet fantáziálni...


Szólj hozzá