Nem a tolvaj, hanem a jitsus recepciós pofozta meg az őrjöngő belga dzsúdóst

Nem a tolvaj, hanem a jitsus recepciós pofozta meg az őrjöngő belga dzsúdóst


Új információk derültek ki Dirk Van Tichelt riói bunyójáról.A héten azzal tett bónuszkört a médiában a dzsúdós Dirk Van Tichelt, hogy miután legyőzte Ungvári Miklóst, és 73 kilóban megszerezte a bronzérmet a riói olimpián, beszedett egy jókora mokkát a Copacabanán. Van Ticheltnek ellopták a strandon a mobilját, a tolvaj után eredt, aki viszont egyetlen ütéssel ártalmatlanította az olimpikont – szólt a sztori eddig, de most új információk derültek ki róla. Ezek szerint nem a tolvaj verte meg Van Ticheltet, és nem is az ő telefonját lopták el.

Az Independent cikke szerint Van Ticheltet egy recepciós ütötte meg, miután a belga olimpikon részegen megpróbált betörni egy hotelbe – a telefontolvajt keresve. A Best Western Hotel névtelenül nyilatkozó alkalmazottjától azt is megtudhatjuk, hogy az enyves kezű elkövető egy nő volt.
A nő megpróbált bejutni a hotelbe, de az ajtók zárva voltak. A sportoló nem kapta el a nőt, de tévesen azt gondolta, hogy az bejutott a hotelbe. De az ajtóink már zárva voltak, szóval (a tolvaj) nem tudott volna bejönni. Ezzel együtt (Van Tichelt) betörte a zárat az ajtón, és beviharzott, nagy zajt csapott, és vádaskodott.

Azt hitte, a nő a hotelben szállt meg, és követelte a recepcióstól, hogy adja ki neki a szobaszámát, hogy visszaszerezhesse a telefont. Nem ez volt a helyzet, és sajnos, a belga sportoló alkoholtól szaglott, és nagyon részegnek tűnt.

A kollégám megpróbálta kitessékelni a férfit a hotelből, és ebből robbant ki a verekedés. Egészen nagy ütésváltás volt. Úgy esett, hogy a recepciós jiu-jitsuzik, szóval egyenlő erők küzdöttek.

"A sportoló megpróbálta megütni a dolgozót, a dolgozó pedig visszaütött." - erősítette meg az új információkat a riói rendőrség.

A mokka forrását övező félreértés amiatt alakulhatott ki, hogy korábban Luc Rampaer, a belga olimpiai csapat szóvivője csupán annyit mondott, hogy Van Tichelt-et az esetnél „megütötte egy másik ember,” így mindenki a tolvajra gyanakodott. Az is tévesen terjedt el, hogy a bronzérmes telefonját nyúlták le: valójában az edzőtársáét.

Az Indie cikke után Van Tichelt nyilvánosság elé állt, és elmesélte a saját verzióját. Eszerint a bronzérmes edzőtársával, Matthias Casse-val sétált a tengerparton, és Casse egy nőt fűzögetett, amikor észrevette, hogy az ellopta a telefonját. Ezután jött az üldözés, és a hoteles jelenet. Arról Van Tichelt nem beszélt, hogy betörték volna az ajtót, csupán azt mondta, hogy a hotel bejáratát „őrizték,” és hogy Casse erőltette a bejutást. Ekkor robbant ki a verekedés, melyben az olimpikon szerint a biztonsági őrök vettek részt, és ő csak meg akarta fékezni a bunyót, ekkor kapta a monoklit. Jiu-jitsus recepciósról nem tett említést. A bunyó után a rendőrségre mentek, hogy feljelentést tegyenek, és ennyi volt a történet.

Akárkinek is hiszünk, a tanulság ugyanaz marad: ne légy barom, míg iszod a dzsúszod a Rióba'.


Szólj hozzá