Négy évre tiltottak el egy amatőr MMA-st doppingolás miatt
MMA

Négy évre tiltottak el egy amatőr MMA-st doppingolás miatt


A büntetésekkel az amatőröknél sem viccelnek.


A kanadai Jamie Herrington - aki pehelysúlyban szerzett aranyérmet a nőknél a tavalyi IMMAF (Nemzetközi Kevert Harcművészek Szövetsége) amatőr világbajnokságon - négy évnyi eltiltást kapott.

Az eddig hét amatőr meccsén veretlen Herringtontól egy mérkőzés utáni nem bejelentett ellenőrzésen vettek mintát, és találták pozitívnak amfetaminra. A sportolónőt 2015. szeptember 3-án értesítették, és innentől fel is függesztették. Kérésére a „B” mintáját is megvizsgálták, de az is ugyanezt az eredményt hozta.

Mivel Herrington a Szövetség szerint nem tudott elfogadható magyarázattal szolgálni azzal kapcsolatban, hogyan került a szervezetébe a szer, 2019 szeptemberéig eltiltották, és amatőr világbajnoki címétől is megfosztották.

Az IMMAF vezetője, Densign White így kommentálta az esetet:
Nagyon komolyan vesszük a doppingügyeket. Nemcsak a fair play és a tiltott szert használó atléta egészsége miatt, hanem a miatt is, hogy ez milyen hatással lehet az ellenfelek biztonságára. Vétlen atlétákat sodorhat veszélybe, ha egyesek teljesítményfokozó szerek hatása alatt versenyeznek.

Ez a sajnálatos eset reméljük, példát statuál majd a többieknek. Az IMMAF a zéró tolerancia politikáját gyakorolja a doppinggal kapcsolatban, minden bunyós egészségének érdekében. A bunyósokat így motiváljuk, hogy minden gyógyszert és szert, amit szednek, rendszeresen ellenőriztessenek és minden tiltott szertől tartózkodjanak edzés vagy verseny közben is.

Jamie „The Hurricane” Herrington állítja, hogy nem doppingolt, szerinte a meccs előtti estén bevett megfázás elleni Nyquil tabletta lehet a ludas, amiben pseudoephedrine található, ami stimulánsnak számít. Szerinte a négy éves eltiltás rendkívül szigorú, rámutatva arra, hogy híres, profi bunyósok nála sokkal enyhébb büntetéseket kapnak.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá