Négy éve ütötte ki Juan Manuel Marquez Manny Pacquiao-t

Négy éve ütötte ki Juan Manuel Marquez Manny Pacquiao-t


2012-ben a közönség nem várt kifejezetten nagy durranást, mikor bejelentették a negyedik meccset Pacquiao és Marquez között, ehhez képest az ütközet nagyobbat nem is szólhatott volna.


Pacquiao és Marquez mindhárom előző mérkőzése végigment és nagyon szoros volt, ahol a pontozóbírók bármelyikük javára eldönthették volna a meccset, de a boksz történelemkönyvébe két Manny győzelem és egy döntetlen került bele.

Sokan úgy gondolták, hogy az eddigi 36 menet, amit a két legenda egymással vívott, már kimerített minden lehetőséget, ami ezekben a meccsekben benne volt, de mint kiderült, JMM még tartogatott valamit a markában, pontosabban a jobb kezében.

Az első két menetet simán hozta Pacman, majd a harmadikban váratlanul leütötte őt Marquez, amitől a közönség extázisba esett. Ez nem rendítette meg Manny-t és az ötödikben ő padlóztatta ellenfelét, aki felállt és folytatódott az adok-kapok. A hatodik menetben úgy látszott, a filippínó sztár jön ki jobban a nyíltsisakos küzdelemből és bármikor befejezheti ellenfelét, akinek a szeme is nagyon érzett.

A mexikóinak azonban más tervei voltak: egy másodperccel a gong előtt keresztbeverte Pacman egyenesét és eldurrantott az arcán egy jobbos atombombát. Számolásra nem volt szükség, Pacquiao eszméletlenül feküdt a földön.A mérkőzés 2012-ben az Év Meccse lett. Juan Manuel Marquez aznap este elérte pályafutása legnagyobb sikerét és a mennybe ment, Manny pedig komolyan elgondolkodott azon, hogy befejezze-e hosszú és dicsőséges karrierjét, hogy teljes gőzzel politikusi pályájára koncentrálhasson.

Szerencsénkre nem így döntött és négy évvel később az élő legenda még mindig a csúcson van.


Szólj hozzá