Nagy világsztárok nélkül is nagyot ütött a londoni UFC gála
MMA

Nagy világsztárok nélkül is nagyot ütött a londoni UFC gála


Csak úgy záporoztak a jobbnál jobb meccsek tegnap este a Londonban megrendezett UFC Fight Night-on, ahol a legnagyobb név Jimi Manuwa volt. Ha nincs időd végignézni a mérkőzéseket, akkor a legjobb helyen jársz.


Timing beats speed

A majdnem 90 százalékos kiütési arányt produkáló Jimi „Poszter Fiú” Manuwa egy Mark Hunt-féle elsétálós, első menetes KO-val ütötte ájultra Corey Andersont a gála fő mérkőzésén. A pacsi után Corey sokkal aktívabb volt, mint Manuwa, aki inkább a tökéletes pillanatra várt, takarékoskodott az erejével. Amikor ez a bizonyos pillanat elérkezett, azonnal lecsapott rá, méghozzá sebészi pontossággal.

Egyetlen egy tiszta bal horoggal talált be, és ez bőven elég volt ahhoz, hogy Anderson már a levegőben elveszítse eszméletét, és egyúttal a mérkőzést is. Manuwa hagyta, hogy kihívója elterüljön a földön, majd nyugdíjas eleganciával belekezdett az ünneplésbe:


Gunni és az újabb submissiön

Előttük a Steven Seagal arckifejezéseinek változatosságát is alulmúló Gunnar Nelson és az amerikai Alan Jouban csatáját láthattuk váltósúlyban.


Nelsont nem véletlenül nevezik submissiön specialistának, most is a földön hatástalanította legújabb ellenfelét, az állóharcot kedvelő Joubant. Az első menet nagyobb események nélkül végigment, de a második már jóval idő előtt véget ért. A felek állva küzdöttek, Nelson a saját játékában is megverte Joubant, akinek először egy kőkemény jobbegyenessel köszönt be, majd egy fejrúgással folytatta a „beszélgetést”. Jouban alig állt a lábán, Gunni simán győzhetett volna TKO-val is, de inkább megint a biztos utat választotta. Szó szerint lerántotta a földre az élőhalott Joubant, és automata üzemmódban behúzta a meccset egy guillotine-fojtással. Nagy győzelem volt:


Csúfos búcsú

Brad Pickett búcsúja enyhén szólva nem sikerült úgy, ahogyan azt eltervezte. Marlon Vera kíméletlenül bizonyította be neki, hogy jól teszi, hogy visszavonul, ugyanis egy fejrúgásos KO-val vetett véget Pickett karrierjének.

Pedig egy darabig minden jól ment. Brad szorosan bár, de megnyerte az első két menetet, az elsőben egy pillanatra még a földre is küldte egy szép ütéssel Marlont, de az ecuadori villámgyorsan felpattant. A harmadikban Vera egy nagyobb fokozatra kapcsolt, ami már sok volt Pickettnek. A tiszta fejrúgás után még két csúnya kalapácsütést mért Brad fejére, akit a bíró mentett meg a harmadiktól:


Az öreg a könnyeivel küszködve búcsúzott, megható pillanatok voltak. Annak ellenére, hogy kikapott, őt ünnepelte a közönség:


Nagyot harcolt egymással a fő kártya legelső párosításán a finn Makwan Amirkhani és az angol Arnold Allen is pehelysúlyban, a meccs az utóbbi megosztott pontozásos győzelmével zárult. Az unalmasan hangzó végeredmény ne tévesszen meg benneteket, ez volt a fő kártya egyik legjobb, legpörgősebb, leglátványosabb meccse. Íme pár bizonyíték:
Joe Duffy Vs. Reza Madadi

Conor McGregor honfitársa, Joe Duffy magabiztos győzelmet aratott a felvezetők utolsó körében, pontozással lendült túl Reza Madadin, akinek esélye sem volt a pontozólapokon. Az élvezetes meccs egyik legjobb pillanata az volt, amikor Reza felkapta, és a földhöz vágta Duffyt, aki gyönyörűen fordított a helyzeten:


Francimar Barroso Vs. Darren Stewart

A gálán egy különleges ínyencség is kényeztette ízlelőbimbóinkat, a két úriember modern köntösben hozta vissza nekünk minden idők legférfiasabb küzdelmét, amit még Don Frye és Yoshihiro Takayama mutatott be nekünk a Pride-os idők aranykorában:


A találkozót – ami visszavágó is volt egyben, a felek első csatája „no contest-el” ért véget egy véletlen összefejelés miatt – Francimar nyerte meg egyhangú pontozással.

Marc Diakiese Vs. Teemu Packalen

A legemlékezetesebb teljesítményt Marc Diakiese nyújtotta a felvezetőkön. Fél perc elég volt neki, hogy lemészárolja Teemu Packalent. Az első meleg magazinnak pózoló UFC-s iszonyúan látványos, akrobatikus elemeket vitt be a ketrecbe, kár, hogy csak ennyit láthattunk belőle. Vagyis nem, mert ez így volt tökéletes. A meccsnek a piros hajú, 12 mérkőzés óta veretlen, 24 éves őstehetség egy brutálisan kemény jobb ütéssel hibernálta le a finn Packalent. Készülj fel, ezt a klipet nem lehet csak egyszer megnézni:Egy elcsalt mérkőzés?

Az este egy váratlan és sajnálatos esemény miatt (mindjárt rátérek erre is) két amazon csatájával kezdődött. A svéd muay thai bajnok, Lina Lansberg és a cseh Lucie Pudilova véres meccset vívtak, jobban összeverték egymást, mint a férfiak, akik utánuk küzdöttek.


Többek szerint elcsalták ezt a meccset a svéd bajnok javára, akinek az arca sokkal több sérülést jelzett:


Egy szörnyű kezdet

A londoni gála egyébként nem indult valami fényesen. Ian Entwistle és Tom Breese kezdte volna a műsort, de egyikőjük sem volt orvosilag alkalmas arra, hogy kiálljon, a találkozójukat ezért elmeszelték. Entwistle karrierje során ez volt a második ilyen eset, ezért a harcos bejelentette visszavonulását.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá